Claudiu Zamfir

Startup Nation 2024: Câți furnizori de formare antreprenorială s-au înscris în program

firme.jpg

Furnizorii de formare profesională au încheiat, luni, 30 septembrie, sesiunea de înscrieri online pentru a putea oferi cursuri de business viitorilor antreprenori din programul de finanțare Startup Nation 2024. 

În perioada 19 septembrie 2024, ora 10.00 - 30 septembrie 2024, ora 20.00, pe platforma oficială au fost depuse 177 de cereri de înscriere în program. Printre acestea pot fi și erori sau cereri depuse pentru a testa aplicația, însă majoritatea covârșitoare reprezintă solicitări depuse de firme și ONG-uri de formare profesională și universități care vor să fie admise ca formatori în program. 

Miza programului Startup Nation 2024 o reprezintă un buget total de 446 milioane EUR, din care 85% sunt fonduri europene și 15% din bugetul de stat, bani puși la bătaie de Guvern în anul electoral 2024 cu scopul declarat de a stimula înființarea de firme și crearea de locuri de muncă în România. 

Prin program, viitorii antreprenori vor putea obține ajutoare de minimis de maximum 50.000 EUR fiecare pentru a-și deschide afaceri. Pentru a putea însă aplica la finanțare, oamenii trebuie să urmeze cursuri de formare antreprenorială și să obțină certificat de absolvire din partea furnizorilor admiși în program. 

Condiții de eligibilitate a furnizorilor de cursuri SUN 2024

Furnizorii de formare profesională au putut aplica pentru ambele componente ale programului Startup Nation 2024 (Pilonul I și Pilonul II). Pentru a putea fi selectați, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Sunt autorizați pentru desfășurarea de cursuri de pregătire antreprenorială, conform Capitolului III – „Autorizarea furnizorilor de formare profesională” din Ordonanța Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • Sunt persoane juridice, constituite conform legislației în vigoare din România;
  • Sunt înregistrați în Registrul național al furnizorilor de formare profesională autorizați;
  • Au prevăzut ca obiect de activitate formarea profesională sau informare și difuzare de cunoștințe, fiind autorizați la data depunerii documentației, precum și pe perioada de furnizare a cursurilor antreprenoriale în cadrul programului, conform Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • Își asumă formarea antreprenorială a unui număr minim de persoane fizice din grupul țintă, în funcție de criteriile de eligibilitate ale celor doi piloni;
  • Completează formularul electronic de înscriere și își asumă criteriile de eligibilitate aferente;
  • Nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității;
  • Nu au datorii la bugetul general consolidat, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru, la momentul verificării. Solicitanții cu datorii eșalonate nu sunt eligibili pentru a accesa programul.
  • Furnizorii de formare profesională trebuie să includă în oferta de parteneriat atât programa de pregătire, cât și un număr minim asumat de cursanți, pentru o perioadă de aproximativ 4 luni de zile calendaristice.

  ----

Citește și: 

 

Parallax

Vizualizari
5174
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri