Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2018: Bilanțul primei zile

Thumbnail

Aplicanții au depus online peste 5.500 de planuri de afaceri în primele 24 de ore de înscrieri în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul promite fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (circa 43.000 de euro) fiecare unor mici afaceri, în anumite condiții.  

În sistemul eletronic deschis pe site-ul oficial al Direcției politici antreprenoriale a Ministerului pentru Mediul de Afacaeri, aippimm.ro, în intervaul 27 decembrie, ora 10.00, 28 decembrie ora 10.00, erau înscrise 5517 planuri de afaceri, însă câteva dintre acestea erau aplicații de testare a sistemului.

Primul plan de afaceri depus pentru banii de la stat figurează de joi, ora 10.06 (la 6 minute de la deschiderea sesiunii de înscrieri) și aparține firmei Dinamic Concept Advertising SRL, din satul Micești, care aparține de municipiul Alba Iulia. Firma, deschisă anul acesta, aparține unui antreprenor pe nume Alin Nistor și are ca principal obiect de activitate „alte activități de tipărire” - CAEN 1812, conform datelor de pe portalul Termene.ro. Putem deduce de aici că firma pleacă din start cu punctaj maxim, 30 de puncte, la domeniul de activitate, fiind în zona producției.

Ultima firmă care a apucat să-și depună planul de afaceri în primele 24 de ore de înscrieri este El Dara Delivery SRL, din comuna Lumina, Județul Constanța. Firma este înființată în septembrie 2018 de către o antreprenoare pe nume Elena Voicu, potrovit datelor furnizate de Termene.ro. Activitatea principală a firmei: „fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”, CAEN 1071. Așadar, tot punctaj maxim la domeniul de activitate, 30 de puncte - pentru producție.

Sesiunea de depunere a proiectelor ține până pe 12 februarie, ora 20.00.

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii înființate după data de 30 ianuarie 2017 pot să obțină fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare în programul Start-Up Nation, în anumite condiții.

Totul despre Start-Up Nation 2018, AICI.

TUTORIAL Start-Up Nation 2018, dacă vreți să vă pregătiți pentru depunerea propriului proiect:

Parallax

Vizualizari
11200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ionut Mircea
Stioiu
Oare cati angajati o sa fie nevoie ca sa prinzi finantarea?
poza de profil
Zamfir
Georgeta
poza de profil
Andrei
Neciu
poza de profil
Marinel
Maican
poza de profil
Dan
Nicolaescu
In principiu 3. Dar vor avea sanse si cei cu 2. Sa speram ca nu vom intra cu implementarile in 2020. Dar cum nimic nu-i ..100% ???!!!!
poza de profil
constantin
culita
buna seara!stie cineva cate proiecte depuse cu 2 angajati?ms
poza de profil
Calin
Vastag
Buna ziua
Daca incadrul programului Start InVest 2018 a fost castigat un proiect, acelasi beneficiar poate sa depuna un proiect si pentru start-up Nation 2018 ? Multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri