Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2018-2019: Industriile creative vor crește în punctaj

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a scos marți în dezbatere publică o variantă actualizată a propunerii de modificare a programului Start-Up Nation, ediția a doua, în care serviciile creative, inclusiv crearea de programe de calculator, cresc în punctaj față de grila propusă în urmă cu două săptămâni, care a stârnit nemulțumirea unor consultanți și unor antreprenori.

Astfel, în noua grilă propusă, firmele care activează în domeniul industriilor creative vor fi punctate cu 30 de puncte, la fel ca serviciile și producția, cea mai de sus dreaptă. Tot la industrii creative intră și crearea de programe IT. În grila propusă acum două săptămâni industriile creative erau pe treapta a doua de puncte, cu 20 de puncte, sub producție și servicii.

Mai departe, în noua grilă propusă, comerțul și alte activități au tot 10 puncte.

Thumbnail

De asemenea, a fost eliminată selecția pe principiul „primul-venit-primul servit”, criticată de consultanți și de unii antreprenori.

În schimb, s-a păstrat depunctarea masivă, cu 15 puncte din start, a afacerilor din Buucrești și județele Cluj și Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori.

În programul Start-Up Nation 2018-2019, 10.000 de firme mici și mijlocii înființate după data de 30 ianuarie 2017 ar urma să primească finanțări de maximum 200.000 de lei fiecare, de la stat. Perioada de consultare publică ar urma să se încheie la sfârșitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie. Potrivit celor mai recente discuții din Comitetul consultativ, înscrierea în program ar urma să se deschidă în noiembrie, ceea ce va împinge implementarea programului mult în anul 2019. De aceea în anul 2019 Guvernul ar trebui să aloce 2 miliarde de lei în bugetul de stat pentru plățile din programul Start -Up Nation 2018.

Proiect OUG SUN Update by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
14266
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Lia
Balas
Considerati ca, criteriul aferent investitiei- echipamente tehnologice raportate la cifra de afaceri este corect sau este o greseala . Anul trecul altfel era formulat criteriul. Spun asta pentru ca planul de afaceri propus poate fi de ex. 100,000 lei , deci investitia in echipamente va fi de 60,000 lei, restul pot fi cheltuieli cu salarii, mobilier, masini, etc. ?
poza de profil
emil
dorobantu
Cea mai mare greseala sa acorzi punctaj egal cu productia!Acest lucru confirma faptul ca nu a fost interes pentru guvernanti sa dezvolte pe bune antreprenoriatul si planurile de afaceri sustenabile.Vom avea firme de servicii create pentru transferul angajatilor de la firmele deja infiintate.Doar cu un numar de angajati mare poti spera sa prinzi finantare!Punctajul de 90-95 nu va mai conta!Guvernantii ar trebui sa elimine cuvantul START-up....aceste modificari goleste de continut acest program!
poza de profil
Alexandra
Dumitrascu
In noua forma a OUG nu se specifica daca la punctul C conteaza sediul social si/sau punctul de lucru. Pana la urma care este criteriul de acordare punctaj la punctul C Densitate IMM.
Multumesc!
poza de profil
Ecaterina
Calina
Buna seara, sunt singura careia adunarea punctajelor maxime ii da ca rezultat doar 95 pct, fara posibilitatea de a acumula 100?
poza de profil
Lucian
Cristian
Punctajul maxim din această grilă este max 95. Undeva e o eroare..

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri