Claudiu Zamfir

Schema HoReCa: Pașii până la plata ajutoarelor de stat

Thumbnail

Ministerul Economiei a precizat, marți, care sunt pașii ce vor fi parcurși până la plata ajutoarelor de stat pentru firmele aplicante la Schema HoReCa, în valoare totală de maxmum 500 de milioane de euro.

În urma sesiunii de înscrieri derulate în 29 iunie - 26 iulie 2021, în care au aplicat 10.185 de firme, vor fi parcurși 4 pași:

  1. „Urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul Ministerului Economiei. În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere.
  2. Evoluția numărului de dosare procesate va fi comunicată de minister printr-un update săptămânal.
  3. După finalizarea procesului se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi alocate pro-rata, așadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani.
  4. Imediat după parcurgerea acestor pași începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari și plata efectivă a ajutorului”.

Plafonul de finanțare asigurat de guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei a fost depășit, conform ultimelor date disponibile - a menționat Ministerul Economiei.

Așa cum am mai arătat, bugetul maxim total al Schemei HoReCa este de 2,5 miliarde de lei, din care 1 miliard de lei este asigurat prin credite bugetare, adică bani disponibili în buget pentru plăți. Restul de 1,5 miliarde de lei sunt credite de angajament, care necesită o rectificare bugetară pentru a fi transformate în credite bugetare. Surse ministeriale au declarat, pentru StartupCafe.ro, că Ministerul Economiei a solicitat deja credite bugetare pentru a se atinge plafonul de 2,5 miliarde de lei pentru Schema HoReCa, la prima rectificare de buget din anul 2021, care urmează să fie decisă de Guvern.

 

Parallax

Vizualizari
3141
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri