Claudiu Zamfir

Schema HoReCa: Peste 60% dintre aplicanții admiși au ales BT ca bancă parteneră. Când încep plățile

Thumbnail

Peste 60% dintre antreprenorii admiși la Schema HoReCa, de ajutoare de stat, au ales Banca Transilvania ca bancă parteneră în program, a informat, vineri, BT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Dintre cei 10.185 de solictanți înscriși pentru finanțare nerambursabilă în industria ospitalității, 8358 sunt eligibili, iar pentru circa 5.000 dintre aceștia BT este banca parteneră.   

Banca Transilvania a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toți beneficiarii care au cont curent deschis la BT. Cei care nu sunt clienți ai băncii vor avea disponibile conturile de grant în maxim două zile de la deschiderea conturilor curente.

Toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt scutite de comision.

De ce trebuie să țină cont beneficiarii de granturi HoReCa:

  • Dacă la data semnării contractului de grant sunt datorii la bugetul de stat, sumele restante trebuie achitate cu prioritate din grantul primit, iar dovada plății trebuie completată în aplicație. Verificarea sumelor restante și dovada plății este făcută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
  • În funcție de suma primită, antreprenorii trebie să mențină activitatea 6 sau 12 luni de la data primei tranșe a grantului.

Până în 14 decembrie 2021, vor fi semnate toate contractele de furnizare de ajutor de stat, a menționat BT.

După 20 decembrie 2021, încep plățile către antreprenori, iar beneficiarii - IMM-uri din industria ospitalităţii, cum sunt hotelurile, restaurantele, pensiunile, agenţiile de turism şi organizatorii de evenimente - pot folosi sumele pentru orice are legătură cu activitatea desfăşurată.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Despre Schema HoReCa:

  • La Schema HoReCa, în perioada 29 iunie-26 iulie 2021, s-au înscris în total 10.185 solicitanți. Dintre aceștia, au fost admiși la finanțare 8358, iar 1827 au fost respinși. În total, volumul cererilor aprobate la finanțare este de circa 2,2 miliarde de lei, potrivit oficialilor din Ministerul Economiei.
  • Se vor acorda ajutoare de stat HoReCa plafonate la 800.000 de euro fiecare, dar ajutoarele însumate primite de o firmă și prin alte scheme nu trebuie să depășească 1,8 milioane de euro (noul prag setat de Comisia Europeană în cadrul temporar).
  • Valoarea ajutoarelor va fi de 20% din scăderea activității beneficiarului în anul 2020 comparativ cu anul 2019.
  • Ca modalitate de atribuire a ajutoarelor, dacă valoarea însumată a cererilor de finanțare depășește creditul de angajament sau bugetar alocat pentru schemă, angajarea, respectiv plata către beneficiari se va face proporțional, prin raportarea sumei aprobate pentru fiecare beneficiar la suma totală a cererilor de finanțare aprobate - conform noii OUG 10/2021.
  • 6 bănci sunt partenere în scehma HoReCa.

----

Citește și:

Schema HoReCa: Pașii care urmează până la plăți. Oficial din minister: Nu faceți „contestații aiurea!”

 

Parallax

Vizualizari
1639
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri