Claudiu Zamfir

Schema HoReCa: Mailul Ministerului Economiei a cedat, asaltat de aplicanții care întâmpinau probleme în sistem

Thumbnail

Adresa oficială de e-mail la care Ministerul Economiei primea anumite date din partea aplicanților la Schema HoReCa, necesare pentru deblocarea procesului de înscriere, s-a blocat, miercuri, sub avalanșa de mesaje, oamenii fiind puși acum să dicteze informațiile la telefon.

Solicitanții de ajutoare de stat prin Schema HoReCa trebuie să selecteze în sistemul electronic al Ministerului Economiei, dezvoltat de Servicul de Telecomunicații Speciale, datele de identificare a experților contabili sau auditorilor fincniari care au ceritificat baza de calcul a sprijinului gvernamental pentru firmele respective.

Problema este că mulți dintre aplicanți nu și-au găsit în sistem experții cu care au lucrat. Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, s-a plâns că bazele de date cu auditorii și experții contabili, introduse în sistemul electronic de granturi, fuseseră furnizate de asociațiile profesionale CECCAR și CAFR.

Oficialii din Ministerul Economiei i-au îndemnat pe experți să verifice ei dacă se regăsesc dacă figurează în baza de date a asociaților profesionale CECCAR și CAFR.

Pentru a ieși din impas și a continua procesul de înscriere, Ministerul Economiei a pus la dispoziția aplicanților și a experților o adresă oficială de e-mail: dgas@economie.gov.ro .

Pe acest mail, oamenii erau puși să trimită ei Ministerului Economiei  datele de identificare ale expertului contabil/auditor constând inclusiv în informații supuse Regulamentului de Protecție a Datelor Personale (GDPR): nume si prenume, CNP, membru CECCAR / CAFR, număr  carnet/autorizație/ID .

Astfel, Ministerul Economiei și STS urmau să centralizeze și să valideze cu asociațiile profesionale CECCAR și CAFR datele experților, pentru a le introduce  în aplicația informatică.

Miercuri, însă, după prima zi de înscrieri, Ministerul Economiei a anunțat că adresa de e-mail dgas@economie.gov.ro s-ar fi blocat, oamenii având la dispoziție un numpr de call center: 021-795.00.98 .

Anunțul de miercuri al Ministerului Economiei:

„Având în vedere numărul mare de mesaje transmise pe adresa de mail dgas@economie.gov.ro, aceasta s-a blocat. Vă informăm pe această cale despre faptul că datele de identificare ale expertului contabil/auditor constând în:
-nume si prenume
-CNP
-membru CECCAR / CAFR
-numar  carnet/autorizatie/ID
vor fi preluate  în call-center, vor fi centralizate și validate cu CECCAR și CAFR, după care vor fi introduse în lista inclusă în aplicația informatică, unde este cazul. Validarea datelor de identificare ale expertului contabil/auditor aparține în exclusivitate CECCAR / CAFR, după caz.

Call-center: 021-795.00.98”.

Reamintim că prin Schema HoreCa se așteaptă despăgubirea unui nuămr de 74.000 de firme din România, cu o sumă totală de 500 de milioane de euro, de la bugetul de stat, pentru scăderea activității în anul 2020 față de anul 2019, ca urmare a restricțiilor introduse de autorități pentru limitarea extinderii epidemiei COVID-19.

La ora publicării acestui articol, miercuri, în jurul orei 12.50, după o zi de înscerieri, în sistemul electronic de granturi figurau circa 1700 de aplicanți.

Parallax

Vizualizari
2697
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri