Adi Iacob

Ripple vrea să investeasca în startup-uri care vor folosi criptomoneda sa

Thumbnail

Compania Ripple, care deține criptomoneda cu același nume, intenționează să investească în startup-uri care să dezvolte mai multe utilizări pentru XRP, moneda digitală care este în prezent pe locul trei în top (pe baza capitalizării), după bitcoin și Ethereum.

Cotația Ripple (XRP) a crescut în decembrie, urmând modelul celorlalte criptomonede, printre care și bitcoin, care a atins nivelul de aproximativ 20.000 de dolari, scrie TechCrunch. Valoarea colectivă a XRP a fost de peste 128 miliarde de dolari înainte ca piața criptomonedelor să înregistreze scăderi masive în ianuarie. 

Thumbnail
coinmarketcap.com

 

În prezent, Ripple are o capitalizare de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Moneda digitală se confruntă cu lipsa de utilizare, fiind concepută ca un instrument pentru bănci, dar a atras numai servicii de plăți transfrontaliere.

"Noi, Ripple, ne vom concentra pe rezolvarea cazului de utilizare instituțională, dar cu siguranță vom fi parteneri cu firme care doresc să utilizeze XRP în multe moduri diferite", a spus CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a cărui avere a fost estimată la "cel puțin 9,5 miliarde de dolari" de Forbes, în ianuarie.

Garlinghouse a spus că Omni, un start-up din San Francisco, care oferă servicii de depozitare și închiriere pentru bunuri, este un pion pentru acest plan. Ripple și doi dintre directorii săi au condus o investiție de 25 de milioane de dolari în Omni în luna ianuarie, iar startup-ul a fost de acord să introducă XRP în serviciul său.

“Ar trebui să vă așteptați să vedeți mai multe astfel de cazuri”, a spus CEO-ul Ripple.

Ripple nu este singura companie care se pregătește să utilizeze profitul obținut din vânzarea de criptomonede pentru a-și promova afacerea sau ecosistemul. Multe companii care au obținut bani prin intermediul unei ICO (ofertă inițială de monede) planifică investiții în afaceri care ar putea folosi produsul sau platforma lor, au declarat pentru TechCrunch surse din cadrul industriei. 

Luna trecuta, cinci startup-uri blockchain care s-au finanțat prin intermediul ICO au creat un fond de investiții de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta alte proiecte care se bazează pe tehnologia criptomonedei Ethereum.

 

Citește și Finanțări pentru startup-uri blockchain, printr-un nou fond de 100 milioane de dolari

 

Cu toate acestea, în cazul Ripple, utilizarea criptomonedei pentru micro-plăți și piețe reprezintă o propunere diferită de viziunea inițială — o monedă digitală pe care băncile și instituțiile financiare o vor folosi.

Ripple a fost criticat pentru că nu a reușit să atragă bănci care să utilizeze criptomoneda.

Răspunzând unei întrebări pe scena de la Money2020, Garlinghouse a declarat că preocupările legate de volatilitatea XRP pentru serviciile de plată sunt “fake news".

Întrebarea rămâne, deci, de ce băncile nu adoptă XRP. Garlinghouse crede că va dura ceva timp, dar schimbarea va veni.

El a remarcat o asemănare în apariția VoIP — a fondat anterior compania VoIP DialPad, care a fost achiziționată de Yahoo — despre care actualul președinte al companiei  AT&T, Randall Stephenson, a spus că nu va ajunge nicăieri.

O întrebare importantă pentru expansiunea companiei prin utilizări alternative a XRP este dacă poate găsi partenerii potriviți să îi dea un sens.

Parallax

Vizualizari
1336
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri