Adi Iacob

Finanțări pentru startup-uri blockchain, printr-un nou fond de 100 milioane de dolari

Thumbnail

Cinci startup-uri blockchain care s-au finanțat prin intermediul ICO (ofertă inițială de monede) au creat un fond de investiții de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta alte proiecte care se bazează pe tehnologia criptomonedei Ethereum.

Denumit  Ethereum Community Fund (ECF), fondul este susținut startup-urile OmiseGO, GolemCosmosMaker, Raiden și de fondul de investiții japonez Global Brain, scrie TechCrunch

Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum deține un rol de consultant în acest fond, oferind sfaturi startup-urilor din domeniul criptomonedelor care vor obține finanțare de la ECF.

Cele cinci startup-uri sunt vizibile pe piața criptomonedelor, capitalizarea monedei digitale OmiseGO (OMG) fiind de 1,8 miliarde de dolari.

De asemenea, criptomoneda startup-ului Golem (GNT) deține o capitalizare de aproape 370 milioane de dolari, în timp ce moneda virtuală a celor de la Maker (MKR) are o capitalizare de circa 718 milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.com.

Ethereum Community Fund va oferi finanțări sub formă de burse pentru startup-urile care realizează proiecte pe baza tehnologiei din spatele criptomonedei Ethereum.

ECF nu oferă detalii despre burse în acest moment, însă potrivit TechCrunch, aceste ar putea varia de la 50.000 dolari la 500.000 de dolari, în funcție de potențialul startup-urilor.

TechCrunch relatează că o serie de afaceri finanțate prin intermediul ICO-urilor sunt pregătite să lanseze fonduri de investiții care vizează dezvoltarea ecosistemelor lor și încurajarea companiilor să se dezvolte platformele pe care le proiectează.

Deja mai mulți reprezentanți ai monedei virtuale Ripple au participat la finanțarea companiei Omni din San Francisco, și se poate spune că tendința va continua, datorită cantităților mari de capital disponibile (deși exprimate în criptomonede).

Surse: CoinMarketCap.comTechCrunch
Parallax

Vizualizari
1843
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri