Claudiu Zamfir

Rezultate Start-Up Nation 2018-2019: Lista actualizată a firmelor admise, respinse și în așteptare

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a actualizat, marți, forma listei de rezultate intermediare în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune că va finanța cel mult 10.000 de firme micro, mici și mijlocii (IMM) cu ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare.

Noua listă Start-Up Nation 2018-2019 cuprinde tot 13.005 aplicanți verificați, ca și în varianta de listă Start Up Nation publicată luni, însă acum se folosește sintagma „admis în lista de așteptare” în loc de „admis în afara bugetului”.

Ministerul spune că a făcut această actualizare „în vederea unei prezentari mai clare a situației aplicanților la ediția a doua a programului Start-Up Nation admiși de principiu la finanțare, precum și lista aplicanților respinși la finanțare”.

În urma verificării proiectului unui solicitant rezultatul poate fi:

  • Admis - proiectul este admis de principiu la finanțare, solicitantul urmează să fie contactat în vederea incheierii acordului de finanțare;
  • Respins – proiectul este respins;
  • Renunțare – solicitantul a renunțat la proiect;
  • Admis în lista de așteptare – proiectul îndeplinește condițiile administrative și de eligibilitate și are numărul RUE mai mare de 10.000. Proiectul poate fi admis de principiu la finanțare dacă numărul de proiecte admise/ contractate anterior acestuia (cu numar RUE mai mic) este mai mic de 10.000.

Proiectele având rezultatul “admis în lista de așteptare” pot fi admise pe masură ce proiectele aflate înaintea acestora pe lista RUE vor elibera locuri eligibile pentru finanțare (în limita a 10.000 proiecte) ca efect al respingerii contestațiilor (respingere definitivă), a renunțării totale la finanțare sau a neprezentării la semnarea acordurilor de finanțare - menționează ministerul.

Descarcă Lista actualizată a rezultatelor intermediare Start-Up Nation 2018-2019

Lista Verificari Sun Actualizata by Claudiu on Scribd

Lista se poate modifica în urma contestațiilor pe care le pot face aplicanții respinși.

Bugetul actual al programului cuprinde credite bugetare (de plată) de 383 de milioane de lei și restul până la 2 miliarde de lei credite de angajament. Ministrul Oprea a spus, în luna aprilie, că mizează pe băncile partenere, Banca Transilvania, CEC și BCR, care să acorde credite-punte beneficiarilor, astfel încât aceștia nu vor avea nevoie de avansuri în număr mare, facilitate introdusă anul acesta.

În semestrul al doilea al anului 2019, când se va face rectificarea bugetară, programul va avea însă nevoie de transformarea creditelor de angajament în credite bugetare, care să permită plățile către beneficiari.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
11116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri