Claudiu Zamfir

Ministrul Finanțelor: Site-ul IMM Invest repornește săptămâna viitoare. Modificări la program

Thumbnail

Site-ul prin care firmele mici și mijlocii din România se vor putea înscrie în programul de creditare IMM Invest va fi lansat săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Ca să fie mai clar, site-ul IMM INVEST o să fie lansat săptămâna viitoare si se va deschide cu anunțul din cartolina atașată. Am fost informat de specialiști că este foarte probabil că site-ul să fie accesat de cel puțin 4 milioane de oameni în prima ora”, a anunțat Cîțu pe Facebook.

Anterior, el a declarat la TVR că programul a fost modificat pentru a permite accesarea unui credit mai mare de către firme.

 "Referitor la IMM Invest, programul este foarte bun şi este o schemă de ajutor de stat care a fost aprobată de Comisia Europeană, pe când alte ţări nu au avut această schemă. Avem o problemă de IT. În câteva zile, programul va reporni.

În această seară am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două”, a spus Cîțu, la TVR, citat de Agerpres.

Programul IMM Invest are resurse pentru creditarea a 40.000 de IMM-uri, dar ministrul Finanțelor spune că în acest moment sunt bancabile doar 12.000-15.000 de IMM-uri în România. „Ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani", a explicat el, la TVR 1, citat de Agerpres.

Reamintim că vineri, 17 aprilie, aplicația de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Fondul a dat asigurări că nimeni nu s-a putut înscrie în programul de creditare cu dobânzi subvenționate de stat o perioadă și cu garanții de stat.

Parallax

Vizualizari
5158
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri