Denisa Crăciun

Programul IMM Invest Plus 2022: Plafonul total al garanțiilor, majorat cu peste 10 miliarde lei

Thumbnail

Guvernul a aprobat, vineri, majorarea cu peste 10 miliarde de lei a plafonului total al garanțiilor pentru programul IMM Invest Plus 2022.

Astfel, plafonul total al garanţiilor crește de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei, iar numărul beneficiarilor acestei scheme va crește de la 10.704  la 24.786, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Se majorează bugetul schemei de ajutor de stat pentru ajutorul de stat sub formă de grant, de la 1,93 de miliarde de lei la aproximativ 390 de milioane de euro, echivalentul în lei. Prin noile modificări sunt incluse în categoria beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramelor Garant Construct şi Innovation, întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie, iar pragurile valorice ale ajutorului de stat constituit din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare aferente, garanţii acordate pe durata de valabilitate a garanţiei şi a dobânzilor aferente creditelor liniilor de credit pentru 12 luni se majorează până la echivalentul în lei al sumei de 500 de mii de euro pentru întreprinderi sau unităţi administrativ teritoriale, respectiv echivalentul în lei a 62.000 de euro pentru o întreprindere pentru beneficiarii din cadrul agriculturii primare”, a mai precizat acesta.

Într-un comunicat transmis, luni, pe 22 august, către StartupCafe.ro, Ministerul Finanțelor spune că programul IMM INVEST PLUS va putea fi accesat până la 31 decembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
2953
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Carmen
Amarandei
Buna ziua, stiti cumva cand se deschide IMM Invest Plus? Guvernul a spus 1 august....a cam trecut

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri