Claudiu Zamfir

Nou fond european de 50 milioane EUR pentru startup-uri de tehnologii Agri-Food

mar-bani-euro-dreamstime

Startup-urile de tehnologii pentru sectorul agro-alimentar vor putea obține finanțări de capital de risc dintr-un nou fond de investiții, în valoare totală de 50 de milioane de euro, lansat recent, la Amsterdam, de firma europeană de capital Rockstart.

Noul fond de investiții, AgriFood Fund II, vrea să acorde finanțări unui număr de până la 50 de startup-uri în următorii 5 ani. În schimbul unui pachet minoritar de acțiuni, startup-urile vor primi capital și mentorat în cadrul acceleratorului Rockstart Agri Food.

Investitorii caută antreprenori care dezvoltă soluții și tehnologii inovatoare pentru ameliorarea lanțului de aprovizionare cu alimente, „din sol și ocean până în stomac”.

Sunt vizate, de exemplu, soluții tehnologice pentru captarea dioxidului de carbon, regenerarea solurilor, reducerea risipei alimentare, accesul consumatorilor la alimente sănătoase etc.

Noul fond AgriFood își propune să strângă un capital total de până la 50 de milioane de euro pentru investiții în startup-uri. În prezent, fondul a atras capital din partea Fondului danez pentru export și investiții (EIFO), firmei de investiții olandeze De Hoge Dennen, precum și de la cooperativa Danish Agro, un mare furnizor danez de soluții pentru ferme.

Rockstart este o firmă de investiții europeană, cu birouri în Danemarca, Olanda, precum și în America de Sud (în Columbia, mai exact). Axată pe energie, agricultură și tehnologii emergente, Rockstart are în echipă și un român, Robert Spaima, program lead la  acceleratorul Emerging Tech.

Parallax

Vizualizari
364
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri