Claudiu Zamfir

Ministrul Cîțu a anunțat ziua și ora la care se reia înscrierea la programul IMM Invest

Thumbnail

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat ziua și ora la care ar urma să se reia înscrierea în programul de creditare a firmelor IMM Invest România.

Marți, 28 aprilie 2020, de la ora 9.00, ar urma să repornească înscrierea, potrivit lui Cîțu.

„Site-ul IMM INVEST a fost refăcut. Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcționează după principul "primul venit, primul servit”, a anunțat ministrul Finanțelor, pe Facebook.

El a avertizat că există, însă, riscul ca ordonanța de urgență care a reglementat noua formă a programului de creditare cu dobândă subvenționată de stat o perioadă și garanții să fie respinsă în Parlament.

„Există un RISC. Acțiunile PSD și ale acoliților lor din Parlament. Deja votează ÎMPOTRIVA legii care aprobă ordonanța prin care a fost aprobat IMM INVEST. Mai mult PSD-istii vor să oprească acest program prin moțiune. Ciolacu și gașca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susține capitatul și economia privată. Așa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern”, a susținut Cîțu.

Luni, dimineața, site-ul IMM Invest era încă nefuncțional.

Reamintim că, pe 17 aprilie, aplicația de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Fondul a dat asigurări că nimeni nu s-a putut înscrie în programul de creditare cu dobânzi subvenționate de stat o perioadă și cu garanții de stat de până la 90% din valoarea împrumutului.

Parallax

Vizualizari
14219
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri