Claudiu Zamfir

Minister: Apelul de ajutoare HoReCa va fi lansat în perioada următoare

Thumbnail

Ministerul Economiei a anunțat că în perioada următoare va lansa înscrierile la schema de ajutoare de stat pentru firmele HoReCa iar aplicanții trebuie să-și certifice baza de calcul pentru ajutor cu un expert contabil sau un auditor financiar.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, baza de calcul a ajutorului va trebui certificată şi asumată de către un expert contabil sau o societate de expertiză contabilă, membri CECCAR, selectați şi remunerați de către aplicant.

La alegere, baza de calcul poate fi certificată de către un auditor financiar sau o firmă de audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, selectați şi remunerați de către aplicant.

În aceste condiții, Ministerul Economiei face apel la potențialii beneficiari să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardului profesional nr. 35 „Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 „Misiuni pe baza procedurilor convenite”.

Alături de raport, ar trebui întocmită și anexa la acesta (raportul sinteză), asumat de expertul contabil/auditorul financiar. Anexa la raport va fi realizată conform Anexei nr. 7 la procedura de implementare a schemei, care este în consultare publică.

Descarcă de AICI proiectul de procedură de implementare cu anexele.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6492
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Ok, inteleg din procedura ca, pentru aplicarea la acest program, in cazul unui lant de fast-food-uri, punctele de lucru trebuie sa aiba in prezent si sa fi avut din 2019 Autorizatie de functionare de la Primarie?
Pai, s-au triat deja multe, fie pentru ca n-au avut autorizatie, fie pentru ca s-au inchis si nu mai au autorizatie.....
Eu am un punct de lucru in Voluntari unde am platit taxele si am depus toate documentele dar autorizatia nu a fost emisa niciodata. Misto...
poza de profil
Valentin
Valentin
Ok, daca avem doar Certificat de clasificare de la ministerul turismului pt cod 6510 - restaurant si nu avem autorizatie de la primarie( neavand autorizatia de la ISU nu se poate emite aut de la primarie) de ce sa nu ne putem inscrie ca doar la data de 24 ale lunii am platit toate taxele la zi si pe timp de inchis-deschis( asa zisa pandemie).
Ce parere aveti? ma pot inscrie doar cu certificat de clasificare de la min turismului?ca in proiect zice ca "autorizaţii de funcţionare emise de către autoritățile publice locale sau certificate de clasificare emise de autoritatea publică centrală responsabilă în domeniul turismului pentru structurile/unitățile de alimentație publică"
Multumesc astept parerea dvs.
poza de profil
Alina
Morar
Stie cineva cand se deschide platforma pentru depunere doc finanțare Horeca ?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri