Claudiu Zamfir

Startup-uri și alte proiecte au atras 4 miliarde de dolari pe Kickstarter, în 10 ani

Thumbnail

Aproape 160.000 de proiecte au fost lansate cu succes pe platforma de multifinanțare Kickstarter, iar acestea au atras promisiuni de finanțare de peste 4,2 miliardee de dolari, în cei aproape 10 ani de când există platforma, a spus, miercuri, cofondatorul său Perry Chen, care și-a anunțat demisia din funcția de CEO.

Chen rămâne la Kickstarter ca președinte al consiliului de administrație, iar în funcția de CEO (director general) interimar trece Aziz Hasan, actualul șef al echipelor de design și produs al platformei online de crowdfunding.

În doar zece ani, am reușit atât de multe împreună, cu peste 4,2 miliarde de dolari angajați pentru proiecte și aproape 160.000 de proiecte din toată lumea finanțate cu succes”, a spus Perry Chen, într-o postare pe blogul platformei.

Kickstarter a fost deschisă în 28 aprilie 2009 de Perry Chen, Yancey Strickler și Charles Adler. Compania are sediul la New York. Momentan, firmele românești nu pot să lanseze campanii de finanțare pe Kickstarter, însă antreprenori români au reușit, cu succes, să se finanțaze pe platformă prin societăți înregistrate în SUA sau în alte jurisdicții acceptate de Kickstarter.

În schimb, firmele din România pot lansa campanii de finanțare pe platforma de crowdfunding rivală, Indiegogo, deschisă în ianuarie 2008, la San Francisco, de antreprenorii Slava Rubin, Danae Ringelmann și Eric Schell.

Și în România, au fost deschise o serie de platforme de crowdfunding, cea mai cunoscută fiind Startarium.

Citește mai multe despre crowdfunding:

Parallax

Vizualizari
1540
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri