Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2019: S-a anunțat când se deschid cei 200 milioane Euro pentru irigații. Ghidul solicitantului

Thumbnail

Statul a anunțat, în sfârșit, data la care spune că va deschide linia de fonduri europene în valoare totală de 200 de milioane de euro pentru fermierii grupați în organizații de utilizatori de apă în agricultură, care vor să investească în instalații de irigații. Aceasta este a doua oară când autoritățile anunță deschiderea liniei de finanțare pe anul 2019, după ce au amânat sesiunea o dată.

Vorbim despre submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Depunerea online a proiectelor, pe siteul AFIR.info se va derula în perioada 6 februarie 2019, ora 9:00 – 31 august 2019, ora 16:00, a anunțat, marți, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii.

Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 70 de puncte în prima etapă lunară (06 – 28 februarie 2019) și ajungând până la pragul minim de 20 de puncte în ultima etapă lunară (01 – 31 august 2019).

Thumbnail

Linia de finanțare Sm. 4.3 - irigații, pe scurt:

  • Beneficiarii eligibili sunt:

- Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare.

- Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii. Pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol/ proces verbal de predare-primire/ alte documente, infrastructură definită conform Legii nr. 138/2004 a îmbunătățirilor funciare cu modificările și completările ulterioare.  

  • Bugetul total al liniei de finanțare este de 200 de milioane de euro.

 

  • Un proiect de investiții poate primi maximum 1 milion de euro pentru finantarea cheltuielilor eligibile, pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune (SPP).

 

  • Fondurile nerambursabile au o intensitate de 100%, în anumite condiții. Aceasta înseamnă că beneficiarul nu este obligat să contrbuie cu fonduri proprii la cheluielile eligibile. Achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului fără echipamente de irigat.

 

  • Dacă optează, beneficiarul poate primi un avans de maxim 50% din valoarea eligibilă nerambursabilă, pentru demararea investiţiei. Avansul poate fi solicitat de beneficiar până la   depunerea primei cereri de plată.  Cheltuielile eligibile pentru sprijinul din fonduri europene (FEADR) sunt limitate la modernizarea  infrastructurii  secundare  de  irigații,  clădirilor  aferente  stațiilor de pompare de punere sub presiune  și/sau   racordarea   la  utilități,   sisteme   de  contorizare   a  apei,   inclusiv construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Ghidul Solicitantului SM4.3... by on Scribd

Parallax

Vizualizari
4907
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri