Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2019: Max. 1 milion Euro pe proiect, pentru irigații. Perioada de înscrieri și Ghidul solicitantului

Thumbnail

S-a anunțat perioada în care se vor putea depune proiecte pentru fonduri europene de maximum 1 milion de euro fiecare, pentru modernizarea instalațiilor de irigații, o oportunitate de finanțare importantă pentru fermierii coalizați în organizații de utilizatori de apă în agricultură.

În perioada 28 ianuarie - 31 august 2019, pe site-ul oficial al Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale, beneficiarii vor putea depune propunerile de proiecte pentru noua sesiune 2019 a sub-măsurii 4.3 - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - irigații, din Programul Național de Dezvoltare Rurală, finanțat de Uniunea Europeană.

Bugetul total al liniei de finanțare este de 200 de milioane de euro.

Fiecare proiect va putea obține fonduri de maximum 1 milion de euro, nerambursabili 100%.  Beneficiarii vor putea primi finanțare pentru achiziția de echipamente de irigat în limita a maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului - aceasta fiind o noutate în program.

Beneficiarii eligibili în cadrul sesiunii sunt organizații sau federații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI/FOUAI) înființate în conformitate cu legislația în vigoare, constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole.

Vor fi finanțate proiectele care vizează:

  • modernizarea infrastructurii secundare de irigații,
  • modernizarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora,
  • racordarea la utilități,
  • sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

În anii trecuți au mai fost 2 sesiuni de depunere a proiectelor în această linie de finanțare. În total, alocarea publică a sub-măsurii ajunge la 441 milioane euro, în toată țara.
 
În cadrul sesiunilor deja lansate au fost depuse 233 proiecte, fiind selectate 199 proiecte în valoare de 195,8 milioane euro și contractate 192 proiecte în valoare de 187,2 milioane euro, au informat agențiile din subordindea Ministerului Agriculturii. 

Ghid irigatii 2019 by Claudiu on Scribd

Citește și:

LISTĂ 2019: Câte 100.000-1 milion Euro pentru livezi. Și alte fonduri europene care se deschid în primele 3 luni

Parallax

Vizualizari
4456
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri