Claudiu Zamfir

Fond Sequoia de 600 milioane dolari pentru investiții în afaceri crypto

Thumbnail

Compania americană de investiții Sequoia Capital, cunoscută pentru finanțările timpurii pe care le-a acordat unor companii ca Apple, Google sau Oracle, pe când acestea erau mici startup-uri, a lansat acum un fond de investiții de 500-600 de milioane de dolari pentru idei de afaceri în crypto.

Noul fond, denumit Sequoia Crypto Fund, se va concentra pe liquid tokens și active digitale.

Cu acești bani, Sequoia spune că „va participa mai activ” în tehnologii legate de protocoale (blockchain) și proiecte token-only.

„Rămânem dedicați în colabora strâns cu comunitatea crypto, inclusiv oferind sprijin continuu pentru cercetarea open-source. Vom continua, de asemenea, să colaborăm cu echipele crypto în fiecare etapă a călătoriei lor, prin fondurile noastre seed, de capital de risc, de creștere și de expansiune. Sequoia Crypto Fund este unul dintre primele sub-fonduri care investesc din noua noastră structură de capital, Sequoia Capital Fund”, spun investitorii din Silicon Valley.

Fondul de investiții american Sequoia Capital este considerat „bunicul” investițiilor  de venture capital din Silicon Valley. Este cunoscut în primul rând pentru investiția de 150.000 de dolari acordată în anul 1978 unui mic startup de calculatoare personale, la vremea aceea,  deschis cu doi ani înainte: Apple. În 1999, un startup „de un an” a primit o investiție, de 25 de milioane de dolari, condusă de Sequoia: Google. YouTube, Oracle, WhatsApp au primit și ele finanțări de la legendarul fond de investiții american.

Sequoia Capital a deschis și un birou pentru Europa, la Londra, condus, din anul 2020, de buzoianca  Luciana Lixandru (38 de ani).

Parallax

Vizualizari
890
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri