Claudiu Zamfir

Fond de investiții de 750 milioane dolari pentru startup-uri IT

Thumbnail

Un fond de investiții de 750 de milioane de dolari a fost lansat recent de firma de capital de risc OMERS Ventures pentru finanțarea startup-urilor de tehnologie, inclusiv în Europa.

OMERS Ventures Fund IV va acorda în principal runde de investiții de la 5 milioane de dolari la 25 de milioane de dolari unor startup-uri din Europa, Marea Britanie (UK e tratat separat), SUA și Canada. Firma de investiții canadiană spune că va mai folosi banii și pentru posibile investiții ceva mai mari în runde suplimentare acordate unor companii pe care le-a mai finanțat.

OMERS Ventures caută în principal startup-uri IT din domenii ca:

  • fintech (tehnologii în domeniul financiar),
  • insurtech (tehnologii în domeniul asigurărilor),
  • healthtech (tehnologii în domeniul sănătății),
  • proptech (tehnologii în domeniul imobiliarelor),
  • workplace technology (tehnologii colaborative și alte soluții la job),
  • tehnologie în logistică (în Europa).

„Suntem încrezători că inovația va continua să ne ducă economiile mai departe și vrem să fim prezenți pentru a sprijini firmele atât astăzi, cât și într-o lume post-COVID”, spune firma de investiții canadiană.

OMERS Ventures este de fondul OMERS, unul dintre administratorii de fonduri de pensii din Canada care are investiţii atât în sectorul public cât şi în cel privat.

Cei de la Omers Ventures au sedii la Londra, Silicon Valley (la Palo Alto, mai exact) și Toronto.

Printre startup-urile finanțate de-a lungul timpului de Omers Ventures se numără: Shopify (e-commerce), DuckDuckGo (motor de căutare web) și Crunchbase (bază de date internațională cu startup-uri și antreprenori tech).

 

Parallax

Vizualizari
895
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri