Claudiu Zamfir

Un fond care investește în firme private românești și-a deschis birou la București

Thumbnail

Fondul de investiții Mid Europa Partners, cu activități în Europa Centrală și de Est, care a investit deja în firme private din România, și-a deschis luni un birou la București.

Începând cu anul 2015 Mid Europa Partners a investit aproape 500 de milioane de euro în afaceri românești ca Profi (lanț de supermarketuri de proximitate), Regina Maria (rețea de clinici private), Urgent Cargus (curierat și coletărie).

Activitățile din România ale fondului de investiții regional vor fi conduse de Berke Biricik, care s-a alăturat Mid Europa în anul 2013.

„M-am implicat direct în investițiile noastre în Profi și Urgent Cargus, iar acum aștept cu nerăbdare să pornim procesul de coordonare pentru monitorizarea și demararea de noi activități în România din noul birou din București”, a spus Biricik, într-un comunicat al fondului.

Fondat în anul 1999, Mid Europa Partners mai are birouri la Londra, Budapesta, Varșovia și Istanbul și a strâns și gestionat fonduri în valoare totală de circa 5,2 miliarde euro.

În total, fondul a făcut circa 40 de investiții în companii din 18 țări din regiunea Europei Centrale și de Est.

Citește și:

TOP Fonduri care finanțează startup-urile din Europa după „părinți, prieteni și proști”

Parallax

Vizualizari
1110
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri