Claudiu Zamfir

Posibil fond de investiții Facebook pentru finanțarea startup-urilor tech

Thumbnail

Gigantul social media Facebook ar vrea să-și facă un fond de investiții propriu prin care să finanțeze startup-uri de tehnologie, potrivit unor informații publicate de Axios.

Ce se știe sigur acum este că Facebook a lansat recent un anunț de angajare prin care căuta un „head of investments” pentru o nouă echipă a sa, denumită New Product Experimentation. Pentru acest job de management, Mark Zuckerberg voia un om cu 10 ani de experiență în tehnologie.

„În acest post, vei conduce un fond de mai multe milioane de dolari, care va investi în companii nelistate la bursă, alături de firme de capital de risc și angel investors de top”, spunea Facebook în anunțul său de recrutare, șters între timp, dar reținut de Axios.

Compania americană de social media a confirmat pentru Axios că a angajat pe cineva pe postul respectiv, dar a evitat să spună numele persoanei și valoarea fondului de investiții.

Grupul New Product Experimentation (NPE) al Facebook este însărcinat cu produse experimentale și, în aceeași direcție, va experimenta și cu „modalități noi de a susține startup-uri externe, inclusiv prin capital”, a mai declarat oficial gigantul IT, pentru Axios.

Potrivit publicației citate, în gestionarea noului fond de investiții al Facebook este implicat Shabih Rizvi, un vechi manager care lucrat pentru fondurile Google și Kleiner Perkins. Cel mai recent, el a lucrat la Gradient Ventures, fondul de investiții deținut de Google, axat pe startup-uri de inteligență artificială.

La începutul anului 2020, Gradient a acordat, alături de alți investitori, o rundă de capital de risc de 7 milioane de dolari startup-ului românesc Typing DNA.

Citește articolul original pe Axios...

 

Parallax

Vizualizari
383
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri