Claudiu Zamfir

Fondul de investitii Atomico a primit capital prin Inițiativa Campionilor Tehnologici Europeni

Thumbnail

Inițiativa Campionilor Tehnologici Europeni (ETCI), un fond al fondurilor constituit de Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și 5 state membre UE, a împlinit 1 an de activitate, perioadă în care a distribuit aproape 1 miliard de euro către fonduri de investiții, printre care și Atomico, la care activează și o româncă.

European Tech Champions Initiative (ETCI) s-a constituit în februarie 2023, cu un capital total de 3,75 miliarde de euro.

Zilele acestea, ETCI a anunțat că a distribuit deja aproape 1 miliard de euro către 4 fonduri de investitiții, care finanțează companii europene de tehnologie.

Unul dintre fondurile de investiții care au primit bani prin inițiativa europeană este Atomico Growth VI, fond de investiții lansat de firma de capital suedezo-britanică Atomico, la care activează ca partener și românca Irina Haivas. Atomico Growth VI este un fond de investiții destinat companiilor de tehnologie scale-up europene, aflate în fază de expansiune pe piețele internaționale.

Un alt fond de investiții capitalzat prin inițiativa europeană este FSI II, dar acesta se concentrează pe companii italiene de tehnologie. Fondul de investiții milanez își propune să strângă 1,5 miliarde de euro pentru finanțarea companiilor de tehnologie din Italia.

De asemenea, fondul de investiții Keensight Nova VI a primit bani de la Inițiativa Campionilor Tehnologici Europeni. Cu o valoare totală de 2,3 miliarde de euro, Keensight Nova VI este un fond de buyout, care cumpără companii europene ce dezvoltă tehnologii în domenii ca: securitate cibernetică, robotică și automatizare, software pentru companii, sănătate.

Inițiativa Campionilor Tehnologici Europeni a strâns contribuții publice din partea Spaniei, Germaniei, Franței (câte 1 miliard euro), Italiei (150 milioane euro) și Belgiei (100 milioane euro), la care se adaugă 500 de milioane de euro din partea Grupului BEI (Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții).

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri