Claudiu Zamfir

Nou fond european de 121 milioane dolari pentru startup-uri AI, de la investitori care au finanțat și un antreprenor de origine română

inteligenta artificiala-dreamstime

Startup-urile de inteligență artificială, din Europa și America de Nord, vor putea obține finanțări de capital de risc dintr-un nou fond de venture capital, de 121 de milioane de dolari, lansat recent de o firmă de investiții loondoneză, care a acordat, în trecut, o investiție și unui „unicorn” co-fondat de un antreprenor de origine română, în Marea Britanie.

Firma de investiții Air Street Capital este cea care a anunțat lansarea celui de-al doilea fond de venture capital al său, în valoare de 121.121.121 de dolari.

Investitorii caută startup-uri early-stage din Europa și America de Nord, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.

De-a lungul timpului, Air Street Capital a investit în zeci de startup-uri AI, printre care și Tractable, companie britanică ce folosește inteligența artificială în sectorul asigurărilor și evaluării daunelor, cofondată de inginerul român Răzvan Ranca. În urma investițiilor primite, Tractable a ajuns să fie evaluată la peste 1 miliard de dolari, anunțând că a ajuns astfel la statutul de „unicorn”.

Parallax

Vizualizari
781
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri