Claudiu Zamfir

Nou fond european de 325 milioane dolari pentru startup-uri tech de agricultură

Thumbnail

Startup-urile europene din domeniul tehnologiilor pentru agricultură vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții, în valoare totală de 325 de milioane de dolari, lansat vineri de o firmă de venture capital din Bruxelles.

Potrivit Tech.eu,  firma de investiții Astanor Ventures va finanța startup-uri europene și nord-americane, care dezvoltă tehnologii ecologice cu aplicabilitate în sectoarele alimentației, agriculturii și al oceanelor.

„Niciodată nu a fost mai clar decât acum că este o legătură directă între alimentele pe care le mâncăm și mediul în care trăim. Când o parte a ecosistemului ce conectează fermierii, consumatorii, animalele, râurile, mările, solul, plantele și aerul are de suferit, cu toții avem de suferit” - a declarat cofondatorul Astanor, Eric Archambeau, citat de Reuters.

Eric Archambeau și George Coelho, un alt cofondator al Astanor Ventures, au lansat anterior și Balderton Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții europene care finanțează startup-uri tech, conform Sifted.eu. Printre altele, Balderton a finanțat gigantul media Spotify, când compania suedeză era la început de drum.

Fondată în anul 2017, firma de investiții belgiană Astanor a acordat sprijin startup-ului german InFarm, care realizează ferme verticale, instalate în hipermarketuri. Finanțare de la Astanor a primit și startup-ul franțuzesc Ynsect, care extrage proteină din insecte, pentru hrana animalelor.

Parallax

Vizualizari
1745
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri