Adi Iacob

Firma care produce cipuri pentru Google și Samsung vrea să investească 100 de milioane $ în startup-uri de inteligență artificială

Thumbnail

Producătorul american de cipuri Qualcomm, care colaborează cu giganții din industria smartphone-urilor precum Google, Samsung, HTC și LG, lansează un fond de 100 de milioane de dolari, pentru a investi în startup-uri care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.

Fondul Qualcomm Ventures AI Fund a făcut deja prima investiție prin intermediul unei runde de finanțare a AnyVision, un start-up care dezvoltă sisteme de recunoaștere a feței, corpului și a obiectelor, au declarat reprezentanții companiei, însă fără a dezvălui suma.

Noul fond de investiții se va concentra pe tehnologii de inteligență artificială (AI) care pot fi utilizate în robotică, mașini și platforme de învățare automată (machine learning), scrie Reuters.

Qualcomm se alătură celorlalte companii din industria de cipurilor, cum ar fi Intel, Micron Technology și Nvidia, care au investit deja în AI.

Reprezentanții Micron au declarat în octombrie că intenționează să investească până la 100 de milioane de dolari în startup-uri care se concentrează asupra inteligenței artificiale, în timp ce Intel a investit peste 1 miliard de dolari în ultimii ani, în tehnologie.

Citește și Fond de investiții de 100 milioane de dolari pentru startup-uri de inteligență artificială

Parallax

Vizualizari
616
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri