Adi Iacob

Fond de investiții de 100 milioane de dolari pentru startup-uri de inteligență artificială

Thumbnail

Producătorul american de cipuri Micron Technology intenționează să investească până la 100 de milioane de dolari în startup-uri care lucrează în domeniul tehnologiilor de inteligență artificială.

Compania cu sediul în Idaho, Statele Unite, a lansat un fond de capital de risc cu mai mult de un deceniu în urmă, dar investițiile sale de până acum au fost "foarte sporadice" și "foarte aproape de activitatea noastră de bază", a declarat Sumit Sadana, chief business officer la Micron, pentru Reuters.

Compania consideră că poate vinde mai multe cipuri de memorie dacă își extinde activitatea în domenii care folosesc inteligența artificială (deoarece domeniul folosește cantități uriașe de date care trebuie stocate — pe produsele sale, au spus reprezentanții Micron la o conferință de inteligență artificială din San Francisco). 

Puține dintre investițiile anterioare ale firmei americane au fost făcute publice.

Fondurile nou alocate vor fi investite atât în startup-uri hardware, cât și software, care lucrează cu algoritmi de inteligență artificială, a afirmat Sumit Sadana. El a adăugat că Micron are un interes deosebit să investească în tehnologia autoturismelor autonome, realitatea virtuală și soluții de automatizare a fabricilor automatizată, deoarece firma are deja afaceri în aceste domenii.

Rivalii Micron investesc, de asemenea, în afaceri care dezvoltă astfel de tehnologii. Fondul de capital de risc al companiei Intel a investit în ultimii ani peste 1 miliard de dolari în startup-uri care lucrează în domeniul inteligenței artificiale.

Reprezentanții Micron au spus că o cincime din fondurile pentru startup-uri vor merge la afaceri conduse de femei și alte grupuri slab reprezentate. De asemenea, Micron Foundation, organizația nonprofit a companiei, va oferi un fond de 1 milion de dolari pentru granturi acordate universităților și organizațiilor nonprofit care efectuează cercetări în domeniul inteligenței artificiale.

Primii trei beneficiari ai granturilor au fost Berkeley Artificial Intelligence Research Lab, tanford Precision Health and Integrated Diagnostics Center și AI4All, o organizație nonprofit care organizează o tabără de vară destinată studenților slab reprezentați în domeniu.

Parallax

Vizualizari
589
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri