Raluca Abrihan

Google dă startul unei noi runde de finanţare pentru proiecte jurnalistice digitale

Thumbnail

Perioada de înregistrare a proiectelor pentru finanțare prin fondul de inovare al Digital News Innitiative (DNI), programul Google de sprijinire a jurnalismului digital, a fost deschisă. Proiectele pot fi depuse până pe 9 aprilie. Prin acest program compania s-a angajat sa finanteze industria media europeana cu 150 milioane de euro, timp de 3 ani. Ce fel de proiecte caută Google pentru această nouă rundă.

Aceasta este a cincea rundă de finanțare a programului DNI, care până acum a oferit peste 90 milioane de euro către 460 proiecte din 29 de țări. Accentul în această rundă va fi pus pe proiectele care diversifică sursele de finanțare și găsesc metode inovatoare de monetizare.

Toate proiectele propuse pentru finanțări mari și medii trebuie să demonstreze că au o componentă de monetizare pentru a fi eligibile. Pentru proiectele prototip nu este obligatorie monetizarea, obiectivul fiind, în acest caz, inovația.

Înscrierile se fac aici.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda inițială de finanțare. Prin acesta, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

Citeşte şi:

Google anunţă proiectele selectate în a treia rundă de finanţare a proiectului Digital News Initiative. HotNews.ro, printre câştigători

Un scurt rezumat despre cum functioneaza Digital News Initiative Innovation Fund:

Proiectele

Prin DNI, Google vrea sa atraga proiecte care sa reflecte un nou model de jurnalism digital, sa sprijine dezvoltarea de noi modele de business sau sa schimbe modul in care utilizatorii consuma stiri in mediul digital. Proiectele pot sa fie foarte experimentale, insa trebuie sa aiba obiective foarte precise si un continut digital semnificativ. Nu este obligatoriu sa utilizeze produse si servicii Google. Proiectele de succes trebuie sa fie inovative si sa aiba un impact pozitiv asupra jurnalismului digital original si viitorului acestui domeniu.

Eligibilitate

Innovation Fund se adreseaza publicatiilor, jucatorilor exclusiv online, start-up-urilor, parteneriatelor sau indivizilor din Uniunea Europeana sau tarile EFTA (European Free Trade Association).  

Finantare

  • Sunt disponibile 3 tipuri de finantari:
  • Proiecte prototip: Se adreseaza organizatiilor si indivizilor care intrunesc criteriile de eligibilitate si care solicita finantari de pana la 50.000 EUR. Acestea sunt proiecte in stadiul incipient, cu idei care necesita rafinare si confirmare. Proiectele prototip sunt prioritare in programul DNI si beneficiaza de finantare 100%
  • Proiecte de nivel mediu: Se adeseaza oricarei organizatii care indeplineste criteriile de eligibilitate si solicita pana in 300.000 EUR. Sunt acceptate solicitari de finantare in proportie de 70% din costul total al proiectului.
  • Proiecte mari:  Se adeseaza oricarei organizatii care indeplineste criteriile de eligibilitate si solicita peste 300.000 EUR. Sunt acceptate solicitari de finantare in proportie de 70% din costul total al proiectului. Valoare finantarii este de maximum 1 milion euro.

Exceptie de la acest prag de 1 milion euro pot face marile proiecte colaborative (de exemplu: internationale, multi-sector, care implica numeroase organizatii) sau care aduc un beneficiu semnificativ noului ecosistem.

Selectie

Selectia initiala a proiectelor este realizata de o echipa dedicata, compusa dintr-un mix de oameni proeminenti din industria media si specialisti Google, care vor analiza fiecare proiect propus din punct de vedere al eligibilitatii, inovatiei si impactului. Ei vor face recomandari vis-a-vis de finantarea proiectelor prototip sau medii catre Consiliul Innovation Fund, care va supraveghea procesul de selectie. Consiliu este si cel care voteaza in cazul proiectelor mari. Componenta Consiliului: https://www.digitalnewsinitiative.com/fund/aboutus.html. Google va anunta beneficiarii celei de a treia runde de finantari la inceputul verii.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa obtii bani prin Digital News Initiative - proiect de finantare a jurnalismului online european. 3 criterii importante

 

 

Parallax

Vizualizari
820
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri