Raluca Abrihan

Google anunţă proiectele selectate în a treia rundă de finanţare a proiectului Digital News Initiative. HotNews.ro, printre câştigători

Imagine principala
dni google

Google anunță proiectele selectate în a treia rundă de finanțare a proiectului Digital News Initiative: 107 de proiecte din 27 de țări europene vor primi finanțare în valoare totală de aproape 22 milioane de euro. Prin fondul de inovare al Digital News Initiative, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital. Hotnews.ro se nunără printre câştigătorii acestei a treia runde de finanţare.

 

Din România au primit finanțare trei proiecte, în valoare totală de 428.000 euro. Acestea sunt:

Hotnews.ro - The Newsroom Democracy Radar

Acesta va fi un produs de sondare a opiniei publice, cu un grad de răspuns mai mare decât al soluțiilor clasice, care oferă un grad de complexitate suplimentar și permite analize de tip big data. Instrumentul va putea fi utilizat de publicații și jurnaliști, oferind statistici relevante prin agregarea și eșantionarea datelor. Valoarea finanțării este de 168.000 euro, iar soluția va fi dezvoltată în parteneriat cu compania Opinary.

Blue Insight - Fact Scan

Cu o finanțare de 50.000 euro, Fact Scan va oferi o soluție de verificare în timp real a informațiilor apărute în mass-media, fie ele materiale scrise, audio sau video. Fact Scan va utiliza o gamă largă de instrumente de inteligență artificială pentru înțelegerea limbajului scris, recunoașterea vorbirii în materiale audio și video și a textului în poze. Obiectivul este să transforme procesul de verificare a informațiilor dintr-unul dificil și lent într-unul eficient și rapid.

Ringier Romania - stiricurate.ro

Stiricurate.ro va funcționa ca o platformă unde oamenii vor citi conținut jurnalistic de calitate, agregat și selectat de editorii Ringier. De asemenea, platforma va fi și un sistem digital de verificare a știrilor, unde utilizatorii pot căuta și verifica informațiile apărute în presă. Valoarea finanțării obținute este de 210.000 euro.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda inițială de finanțare.

Parallax

Vizualizari
1644
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri