Claudiu Zamfir

Finanțări 2024: S-au aprobat ajutoarele de 149 milioane EUR pentru firmele din industria prelucrătoare, pentru anul acesta

bani-euro-lei-dreamstime

Guvernul a adoptat în ședința de vineri o hotărâre pentru continuarea schemei de ajutoare pentru firmele românești din industria prelucrătoare, cu un buget de 149 de milioane de euro pentru anul 2024. 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) derulează schema de ajutor de stat care „sprijină industria către neutralitatea climatică în ceea ce privește realizarea unor procese industriale noi și utilizarea de tehnologii mai curate”, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de MEAT, publicației StartupCafe.ro. 

Aplicarea măsurii se face în baza acordurilor pentru finanțare încheiate de MEAT până la data de 31 decembrie 2026, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2025-2029, în limita bugetului anual alocat schemei.

Bugetul maxim multianual al schemei este echivalentul în lei al sumei de 447 milioane euro, în timp ce bugetul mediu anual maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 149 milioane euro. 

Numărul maxim estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 20.

Sunt eligibile cheltuielile privind investiții în:

  • active corporale și necorporale legate de demararea unei unităţi noi;
  • extinderea capacităţii unei unităţi existente;
  • diversificarea producţiei unei unităţi prin produse care nu au fost fabricate anterior în unitate;
  • schimbare fundamentală a procesului general de producţie al unei unităţi existente;
  • crearea de noi locuri de muncă.
     

----

Citește și: 

Rezultate 2023 la ajutoarele de stat: Lista firmelor care au câștigat finanțare pentru industria prelucrătoare. Nou buget de 500 milioane EUR din 2024
 

Parallax

Vizualizari
3927
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri