Claudiu Zamfir

Finanțare pentru startup-uri europene: Nou fond de 400 milioane dolari, de la un investitor Revolut și Betfair

Thumbnail

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține investiții de câte 4-7 milioane de dolari sau mai mult, printr-un nou fond de 400 de milioane de dolari, lansat marți de firma de investiții britanică Balderton Capital, care a mai finanțat, printre altele, aplicația fintech Revolut și platforma de pariuri online Betfair.

Balderton spune că va căuta startup-uri europene care dezvoltă „tehnologii de vârf, precum și branduri puternice cu un elan demonstrabil”.

Fondul de 400 de milioane de dolari este destinat investițiilor serie A în startup-uri. Îndeobște, investitorii consideră rundele de serie A ca fiind între 4 și 7 milioane de dolari, însă în ultimii ani startup-urile de tehnologie cu potențial foarte mare de creștere au reușit să ridice așa-numitele „noi serii A”, care sunt cuprinse între 7 și 15 milioane de dolari sau „mega-serii A”, de peste 15 milioane de dolari într-o singură rundă de finanțare.

„Lansăm acest fond în contextul unui impuls fără precedent în ecosistemul tehnologic european. Numărul anual de runde din investiții serie A a crescut de patru ori în Europa, începând cu 2012. Suma totală a finanțărilor de capital de risc de serie A în startup-uri europene a crescut de la 11,5 miliarde de euro în 2014 la 24,6 miliarde de euro în 2018”, mai spune firma de investiții.

Noul fond de 400 de milioane de dolari va fi gestionat de o echipă de 15 investitori, distribuiți în birourile de la Londra, Paris și Berlin. Aceștia pot fi contactați AICI.

Balderton mai spune că vrea astfel să fie mai aproape de acceleratoarele de afaceri europene și de fondurile de tip seed (cu finanțări în jurul a 1 milion de de dolari).  

„Știm din experiența firmei noastre de 20 de ani de investiții europene că rundele de finanțare de serie A sunt un punct critic în călătoria startup-urilor - este un moment magic când acestea ajung la product-market fit, sunt gata să crească la scară și trebuie să ia decizii care le pot influența traiectoria de dezvoltare pentru anii următori. Toată echipa noastră este dedicată sprijinirii fondatorilor de startup-uri din portofoliul nostru să ia decizii când pleacă la drum”, a spus Bernard Liautaud, Managing Partner al Balderton.

Balderton Capital se clasează pe primul loc în topul fondurilor de investiții de serie A din Europa, realizat de analiștii de la Dealroom. Pe următoarele 3 poziții vin:

  • Accel Partners - Londra.
  • Northzone - Londra.
  • Idinvest Partners - Paris.

Parallax

Vizualizari
3305
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri