Claudiu Zamfir

UPDATE. Electric Up: Antreprenorii români au primit ajutoare totale de 86 milioane EUR de la stat, pentru panouri solare și stații de încărcare a mașinilor electrice

Thumbnail

Ministerul Energiei a precizat, la solicitarea StartupCafe, că a plătit ajutoare totale de 429,6 milioane de lei (circa 86 milioane de euro) antreprenorilor care au investit în panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice, prin programul de finanțare Electric Up.

UPDATE: Ministerul Energiei menționează că a fost încheiată etapa de implementare a proiectelor. Din totalul de 1839 de contracte de finanțare au fost implementate peste 1500 de proiecte cu o valoare totală de aproape 480  milioane lei.

„Lista proiectelor plătite în baza cererilor și a dosarelor de decont depuse va fi publică pe site-ul ministerului în zilele următoare,” a transmis ministrul Sebastian Burduja.

Următoarea etapă a proiectului este cea de monitorizare și în acest sens ministerul atrage atenția beneficiarilor să asigure funcționarea tuturor echipamentelor instalate la parametri tehnici asumați prin proiect și să răspundă obligațiilor contractuale prevăzute în această etapă.

„În alte condiții autoritatea va aplica măsuri de recuperare a finanțării” - avertizează Ministerul Energiei.

La începutul anului 2024 se lansează apelul Electric UP 2 

„Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici,” a mai anunțat ministrul Sebastian Burduja.

---

Știrea inițială:

Rezultatele în data de 21 noiembrie 2023 ale programului Electric Up sunt următoarele, conform Ministerului Energiei:

  • din 1838 contracte încheiate au primit finanțare 1349 contracte, dintre care 40 contracte au fost decontate în ziua de 20.11.2023. De asemenea, 168 de contracte sunt încă pe circuitul institutional.
  • Valoarea totală a plăților efectuate de Ministerul Energiei până la momentul actual este de 429.607.120 lei.

Reamintim că, prin programul Electric Up, inițiat din campania electorală din anul 2020, statul a promis antreprenorilor români fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Parallax

Vizualizari
639
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri