Raluca Abrihan

O platformă video pentru vânzări la distanță vrea finanţare de jumătate de milion Euro prin platforma românească SeedBlink

Thumbnail

Crikle, firmă cu sediul în Londra care dezvoltă o soluție simplă de vânzare de la distanță, ce poate fi utilizată la nivel global, anunță listarea pe platforma de equity crowd-funding românească Seedblink în data de 3 decembrie 2020. Obiectivul companiei este de a-și asigura o finanțare totală de jumătate de milion de euro, dintre care 400.000 de euro sunt așteptați să provină de la investitorii de pe platforma SeedBlink. Cum funcţionează Crikle, startup fondat de un antreprenor implicat în dezvoltarea unor firme româneşti precum RAV Antivirus, Avangate, Coinzone și Vector Watch.

Fondată de Diwaker Singh în 2019, binecunoscut pentru implicarea sa în companii globale, cu ADN românesc, precum RAV Antivirus, Avangate, Coinzone și Vector Watch, Crikle este pionierul soluțiilor tehnologice inteligente pentru vânzarea la distanță, într-un moment în care a lucra remote este noua normalitate.

Încă de la înființarea sa, potențialul global al companiei a atras atenția investitorilor. Radu Georgescu, antreprenor în serie și investitor, binecunoscut pentru susținerea a numeroase companii tehnologice, a fost printre primii care au sesizat potențialul Crikle și a susținut compania printr-o investiție timpurie.

“Profesioniștii din domeniu se confruntă în prezent cu dificultăți în procesul de vânzare de la distanță. Trebuie să se bazeze pe instrumente de întâlniri online precum Zoom, Teams și Skype, iar în acest moment, niciuna dintre aceste platforme de comunicații video nu oferă o experiență suficient de bună în timpul procesului de vânzare. Oamenii din sales au nevoie de mult mai mult decât un simplu apel video - au nevoie de o platformă pentru a înregistra și transcrie cu exactitate feedback-ul clienților, trebuie să se conecteze cu platformele CRM, trebuie să acceseze cu ușurință diferite documente în timpul unui apel cu clientul. Nicio platformă disponibilă astăzi nu poate îndeplini toate aceste sarcini și multe altele, într-un mod uniform și integrat, în afară de Crikle.” - Diwaker Singh, Fondator & CEO al Crikle.

Chiar dacă are doar un an, Crikle a ajutat deja o serie de companii să își mărească veniturile și să accelereze procesul de vânzare într-un mod impresionant. Spre exemplu, Optiplan Kitchens, din Marea Britanie, a vândut deja bucătării cu ajutorul platformei Crikle în valoare de peste un milion de lire sterline. Iar Optiplan Kitchens este doar unul dintre clienții mulțumiți de Crikle care a înregistrat rezultate foarte bune folosind platforma de vânzări de la distanță. 

“Sunt foarte mândru că listăm compania pe platforma SeedBlink pentru că atât eu, cât și mulți alți membri ai echipei Crikle au o conexiune cu rădăcini adânci în România. Vom fi încântați să avem investitori români alături de noi, în această călătorie interesantă. Radu Georgescu a fost unul dintre investitorii care au crezut în Crikle de la început, iar acest lucru ne-a dat încredere că suntem pe calea cea bună.” spune Singh.

"Cu echipa de dezvoltare în România și sediul oficial în Marea Britanie, Crikle pare a fi un embrion al viitorului succes, care ne demonstrează că investițiile nu cunosc frontiere, nu au caracter național, ci se bazează mai degrabă pe potențialul tehnologic regional pentru a se extinde imediat în UK și US. Știm că regiunea noastră este un izvor de energie în tehnologie, domeniu care reprezintă în mod oficial brandul SeedBlink.", declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Până în prezent, Crikle a primit investiții totale de 1,5 milioane de euro în rundele anterioare de finanțare, inclusiv din partea fondului de investiții Future Fund, din Marea Britanie, dar și a unui grup de investitori internaționali din America de Nord, Marea Britanie, India și România.

Previziunile companiei pentru finalul anului 2024 arată astfel:

  • Peste 2000 de companii cu mai mult de 28.000 de utilizatori vor fi înrolate în platforma de vânzări de la distanță.

  • Veniturile anuale recurente vor ajunge la aproximativ 11 milioane de euro.

  • Profitul companiei se va situa în jurul cifrei de 4 milioane euro.

Compania este activă în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, iar echipa sa de dezvoltare este localizată în București. În prezent, Crikle are mai mult de 100 de clienți plătitori pentru versiunea beta a platformei sale și peste 500 de companii care o testează. Feedback-ul primit din partea clienților oferă informații foarte valoroase care au permis companiei să dezvolte un produs care răspunde perfect nevoilor acestora.

Parallax

Vizualizari
487
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri