Claudiu Zamfir

Craiova: Compania românească Softronic a obținut 200.000 EUR ajutor de minimis de la stat

Softronic-Transmontana

Producătorul craiovean de locomotive Softronic, cu o cifră de afaceri de circa 27 de milioane de euro pe anul trecut, a obținut acum un sprijin de 200.000 de euro de la stat, sub formă de ajutor de minimis în cadrul unei scheme de finanțare gestionate de Ministerul Economiei.

Firma românească a semnat marți, 27 decembrie 2022, contractul de finanțare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”.

„200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabrici cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Compania cu capital românesc este prima firmă care reușește să acceseze acest ajutor de minimis.

Prin această schemă de finanțare, beneficiarii obțin ajutoare de minimis de câte 5.000-200.000 de euro, dar trebuie să contribuie și ei cu cofinanțare de cel puțin 50%-70% din cheltuielile eligibile.

Schema de ajutor de minimis, care are prevăzut un buget de 30.000.000 lei, se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor sau/şi recuperarea materialelor, precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

Ministrul Economiei a lansat  și „un apel către companiile româneşti să depună proiecte” pentru cele 3 scheme de ajutor de stat începute de minister în anul 2022, scheme care vor continua şi în 2023:

Compania Softronic, cunoscută pentru trenurile Hyperion sau locomotivele Phoenix și Transmontana, a avut, în anul 2021, o cifră de afaceri de 132,7 milioane de lei (aproape 27 milioane euro) și profit net de 8,5 milioane lei (1,7 milioane euro), cu un număr mediu de peste 450 de angajați.

Firma a fost fondată în anul 1999, la Craiova, și s-a dezvoltat în paralel cu declinul accelerat al producătorului de locomotive Elecroputere, al statului. Softronic este deținută de oamenii de afaceri Ionel Ghiţă, Augustin Popescu, Ion Gârniţă şi Oana Miulescu. Potrivit informațiilor ziarului oltean Gazeta de Sud, Oana Miulescu este fiica fostului director general al Electroputere, Cornel Mondea.

 

Parallax

Vizualizari
11240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri