Claudiu Zamfir

Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro și pentru firmele de construcții, prin schema 807

Thumbnail

Firmele de construcții de clădiri vor putea obține și ele ajutoare de stat de maximum 37,5 milioane de euro fiecare, potrivit unor modificări operate de Guvern la schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014.

Guvernul a publicat, joi seara, în Monitorul Oficial, HG 760/2021, de modificare a HG 807/2014.

Principalele modificări:

  • Bugetul maxim al schemei crește de la 4,07 miliarde lei la 6,38 miliarde lei (echivalentul a aproximativ 1,45 miliarde euro).
  • Verificarea la fața locului a existenței activelor și a conformității declarațiilor/documentelor aferente cheltuielilor efectuate de firmele beneficiare se suspendă până pe 31 decembrie 2021.
  • Schema se extinde și la firmele din următoarele sectoare de activitate: CAEN 41- Construcții de clădiri, CAEN 42-Lucrări de geniu civil, CAEN 4399- Alte lucrări speciale de construcții n.c.a.  

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre această schemă de ajutor de stat pentru firmele care fac în România investiții de minimum 4,5 milioane de lei fără TVA.

Pentru investițiile efectuate, firmele beneficiare primesc ajutoare de stat între 10% și 50% din valoarea eligibilă a investițiilor, în funcție de zona în care sunt efectuate acestea.

Valoarea maximă a ajutoarelor de stat variază între 7,5 milioane euro și 37,5 milioane euro pentru fiecare investiție, în funcție de zona în care este efectuată. Cea mai mică intensitate și valoare a sprijinului este în București.

 

Monitorul Oficial Partea I Nr. 702 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
9192
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri