Claudiu Zamfir

Ajutoare Femeia Antreprenor: Noi aprobări la finanțare, de principiu. Manualul de contractare

aprobare-femeia antreprenor

O a doua serie de aplicante a fost verificată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului în programul de ajutoare de minimis Femeia Antreprenor, firmele eligibile urmând să primească luni deciziile de acceptare de principiu la finanțările de maximum 200.000 de lei fiecare, în vederea contractării în termenul legal.

În prima serie au fost verificate primele 1.000 de firme, în ordinea numerelor RUE, termenul lor de transmitere a contractelor fiind până pe 17 februarie 2023, așa cum am arătat pe StartupCafe.ro mai înainte. Luni, 30 ianuarie 2023, s-a definitivat și verificarea celei de-a doua serii.

Astfel, verficările administrative și de eligibilitate pentru cererile de finanțare din cadrul programului Femeia Antreprenor, cu numere RUE cuprinse între 1.001 și 1.200, au fost definitivate - a precizat MAT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Aplicantele declarate admise de principiu la finanțare din intervalul menționat vor primi luni, 30.01.2023,  deciziile de acceptare și acordurile pe platforma graturi.imm.gov.ro.

Termenul limită aferent acestui nou interval de notificări pentru încărcarea documentelor necesare, conform procedurii de implementare, este 20.02.2023, inclusiv.

Etapa de verificări administrative și de eligibilitate continuă pentru cererile de finanțare ale căror numere RUE sunt cuprinse între 1.201 și 1.400, până la epuizarea bugetului alocat măsurii de sprijin, urmând a actualiza după definitivarea acestei etape stadiul contractelor semnate.

Manual de contractare pentru firmele selectate la programul Femeia Antreprenor

Aplicantele vor intra în aplicația informatică, vor descărca acordul de finanțare, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), în maximum 20 zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare.

Beneficiarele eligibile, declarate admise, vor deschide conturi curente distincte la instituția de credit parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea programului pe perioada de derulare a acestuia.

Lista intermediară cu firmele aplicante în program este publicată pe data de 18.01.2023.

Aplicantele au la dispoziție și un „Manual de utilizare pentru transmiterea contractului de catre beneficiar”, în format PDF, realizat de MAT, pentru faza de contractare.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3621
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri