Claudiu Zamfir

Femeia Antreprenor: Vin primele decizii de acceptare la finanțările de max. 200.000 lei. Atenție la termenul de contractare!

femeie-bani-lei-dreamstime

Primele firme selectate pentru a putea primi de la stat granturi de câte 200.000 de lei fiecare, în programul Femeia Antreprenor, vor începe de vineri, 27 ianuarie 2023, să primească deciziile de acceptare de principiu la finanțare, a anunțat, joi, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, avertizând și asupra termenului de semnare și transmitere a acordului de finanțare semnat de beneficiare.

Aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise vor primi deciziile în urma definitivării etapei de verificări administrative și de eligibilitate pentru primele 1.000 de cereri de finanțare depuse anul trecut.

Din total, aproximativ 700 de cereri de finanțare au fost declarate admise. Transmiterea deciziilor privind acceptarea de principiu la finanțare către aplicante se va face automat, în contul deschis pe platforma granturi.imm.gov.ro. Mai exact, conform prevederilor procedurale, aplicația informatică va genera un acord de finanțare (Anexa nr. 6).

Procedura și termenul de contractare

Aplicantele vor intra în aplicația informatică, vor descărca acordul de finanțare, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), în maximum 20 zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare.

Astfel, termenul maxim de transmitere este 17 februarie 2023, inclusiv.

Beneficiarele eligibile, declarate admise, vor deschide conturi curente distincte la instituția de credit parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea programului pe perioada de derulare a acestuia.

Cea de-a doua rundă de verificări administrative și de eligibilitate este în stadiu de definitivare și pentru cererile de finanțare ale căror numere RUE sunt cuprinse între 1.001 și 1.200, lista intermediară fiind publicată pe data de 18.01.2023.

„Pentru a fi evitată o situație absolut nedorită, doresc să le adresez doamnelor și domnișoarelor rugămintea de a fi foarte atente la termenul procedural pentru transmiterea documentelor în aplicația informatică. În cazul în care acesta este depășit, așa cum se precizează și în procedura de implementare a programului, finanțarea va fi respinsă”, a avertizat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
 

Parallax

Vizualizari
7974
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri