Claudiu Zamfir

Site-ul românesc de programare online la vaccinarea anti-COVID-19

Thumbnail

Românii se vor putea programa online pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului COVID-19 pe un site realizat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ . De remarcat că site-ul de vaccinare seamănă cu platforma de granturi IMM, realizată tot de STS.

Începând de luni, 28 decembrie 2020, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală).

„Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale” - a comunicat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare.
Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a.

Pașii de înscriere la vaccinarea anti-COVID-19:

  1. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.
  2. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  3. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV).

Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.

Parallax

Vizualizari
10136
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
octavian
dranbu
DE CE MERGE ASA DE DEZASTRUOS CAMPANIA DE VACCINARE? DIN 150 000 DOZE AU FOST UTILIZATE CAM 5000 IN 4 ZILE, SA VA FIE RUSINE ,25% DIN POPULATIE VREA SA SE VACCINEZE , DE CE ASTEPTATI DUPA MEDICI, DACA ACESTIA SE CODESC? VACCINUL STA IN FRIGIDERE , OAMENII CARE VOR SA SE VACCINEZE NU O POT FACE,(ISRAELUUL VACCINEAZA 130 000 PERSOANE PE ZI)SINTETI NISTE NESIMTITI,I8MI PARE RU CA M-AM NASCUT IN TARA ASTA PLINA DE INDOLENTA!!!!!
poza de profil
constantin
nedelcu
Ce poti face si cu vaccinarea asta .....cu un popor de ....,conducatori PNL etc .Administrarea militara a actiunii aminteste totusi de imobilitatea militara ,care asteapta ordine ,planuri de actiune ,aprobari ierarhice
poza de profil
constantin
nedelcu
Ce poti face si cu vaccinarea asta .....cu un popor de ....,conducatori PNL etc .Administrarea militara a actiunii aminteste totusi de imobilitatea militara ,care asteapta ordine ,planuri de actiune ,aprobari ierarhice
poza de profil
constantin
nedelcu
Mai exista CENZURA ? Acum ii zice revizuire ,administrare ,aprobare ? Este cred cunoscut aspectul enuntat de psihologi : Cei care nu se pot organiza ,autoactiona in nume propriu ,deci nu isi conduc singuri si independent existenta imbratiseaza o cariera militara unde totul vine ..de sus prin regulamente etc .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri