Claudiu Zamfir

Ordonanța Militară 9: Măsuri pentru fermieri, piețe și lucrătorii transfrontalieri

Thumbnail

Autoritățile române au emis, joi, 16 aprilie 2020, o nouă ordonanță militară, cu numărul 9, care introduce și unele măsuri în plan economic, cum sunt cele privind exportul de cereale piețele și lucrptorii transfrontalieri.

Trei dintre măsuri:

- Se ridică interdicția la exportul de cereale alte produse. Astfel, se elimină prevederea din Ordonanța Militară 8, art. 7 (Pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru produsele agroalimentare: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea-soarelui, ulei de semințe, zahăr, prduse de brutărie, patiserie, biscuiți, turte).

- Pe perioada stării de urgență piețele agroalimentare rămân deschise, cu obligația administratorilor de a organiza activitățile în baza actelor normative incidente, prin adoptarea de măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, care să se refere cel puțin la purtarea de mănuși și măști, precum și la păstrarea distanței sociale, atât la intrarea în piață, cât și în interiorul acesteia.”

- Se exceptează de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare lucrătorii transfrontalieri care, la intrarea în România din Bulgaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19. Prin lucrător transfrontalier se înțelege persoana care face dovada că locuiește și lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-bulgare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, și care se reîntoarce la locuință cel puțin o dată pe săptămână. Punctele de trecere a frontierei de stat româno-bulgare prin care se permite intrarea în România în condițiile de mai sus sunt următoarele: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin. Prin aceste puncte de trecere a frontierei de stat româno-bulgare se permite și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole.

Consultă documentul integral:

Ordonanta militara 9 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2070
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri