Claudiu Zamfir

Noi modele de Adeverință angajator și Declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopții. Descarcă PDF

Thumbnail

UPDATE. Pot fi descărcate noile modele PDF de Adeverință din partea angajatorului și Declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea persoanelor pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 - 5.00 a doua zi, emise, sâmbără, 7 noiembrie 2020, de Ministerul Afacerilor Interne. Intervalul orar de interdicție este 22.00-5.00 (a fost extins cu o oră).

UPDATE 26 martie 2021. Noile restricții în funcție de numărul de cazuri COVID din localitate.

 

Reamintm că, începând de luni, 9 noiembrie 2020, timp de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire, guvernul a instituit o serie de restricții pentru persoane fizice și pentru firme și alți angajatori și operatori economici:

Utilizarea Declarației sau/și a Adeverinței:

Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00. Prin excepție, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

  • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Alte restricții:

Corturile închise, folosite pe unele terase pe perioada rece, sunt interzise, fiind considerate spațiu închis. Spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent (Legea 349/2002).

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private trebuie să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 - 21.00.

Prin excepție, în intervalul orar 21.00 - 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. De asemenea, unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

 

Hotarare CNSU 52 2020 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
172798
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri