Claudiu Zamfir

Airbnb permite anularea rezervărilor de cazare, fără taxă, în anumite cazuri, în contextul coronavirus COVID

Thumbnail

Platforma online de rezervări de cazare la gazde individuale, Airbnb, permite în anumite cazuri anularea rezervărilor fără nicio plată, în conextul situației actuale legate de coronavirusul COVID-19.

Vineri, Airbnb a anunțat modificarea politicii sale de circumstanțe atenuante (Extenuating Circumstances), care permite gazdelor anularea rezervărilor eligibile, fără taxă.

Astfel, circumstanețele atenuante se aplică gazdelor și oaspeților din toată lumea, în cazul în care aceștia sunt nevoiți să modifice sau anuleze rezervarea:

  • pentru a se conforma restricțiilor impuse de autoritățile sanitare relevante, pentru controlul bolilor.
  • pentru a urma proceduri medicale sau sarcini de control al bolilor în legătură cu izbucnirea COVID-19.
  • Ca rezultat al anulărilor de curse de transport aerian sau terestru, inițiate de o companie de transport din cauza COVID-19.
  • În cazul în care au fost diagnostocați sau sunt suspecți de infecție cu COVID-19 de către o autoritate medicală sau sanitară.

De asemenea, politica Airbnb de Extenuating Circumstances se aplică tuturor utilizatorilor în următoarele zone:

  • China (continentală)
  • Coreea de Sud
  • Italia
  • SUA. Pentru rezervările în SUA, politica Airbnb de circumstanțe atenuante se aplică rezervărilor făcute pe data de 13 martie 2020 sau mai devreme, cu data de check-in pe 1 aprilie 2020 sau mai devreme.

Posibilitatea de anulare fără plată se mai aplică și turiștilor din SUA care au făcut rezervări în țările din Spațiul Schengen. Se aplică doar rezervărilor făcute pe 11 martie sau mai devreme, pentru călătorii programate între 13 martie și 13 aprilie 2020.

Airbnb va continua să analizeze sitiația pandemiei de coronavirus COVID-19.

Înființat în 2008 de antreprenorii Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco, Airbnb a ajuns la încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari. Alături de Uber, pe partea de transport, Airbnb este un exponent al curentului startupurilor de economie colaborativă (sharing economy), în care persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie.

Parallax

Vizualizari
1800
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri