Claudiu Zamfir

Șeful Amazon, donație de 100 milioane dolari pentru americanii afectați de criza coronavirus COVID-19

Thumbnail

Fondatorul și CEO-ul companiei de comerț online Amazon urmează să doneze 100 de milioane de dolari unui fond care se ocupă cu sprijinirea persoanelor afectate de situația economică dificilă provocată de pandemia coronavirus COVID-19, în SUA.

Jeff Bezos, care este considerat cel mai bogat om din lume, a anunțat că va dona această sumă  iniţiativei America’s Food Fund, lansată de fundaţiile Apple, Ford, femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio, potrivit TMZ, citat de Mediafax.

Fondul, care avea ca scop strângerea sumei de 12 milioane de dolari, va fi folosit pentru furnizarea de alimente pentru cei afectaţi de criza provocată de pandemie. Proiectul, dedicat şi copiilor care depind de mesele oferite în şcoli pentru a supravieţui, va fi realizat în colaborare cu World Central Kitchen şi Feeding America.

Bezos a spus că, în SUA, şi înainte de pandemie erau foarte multe familii vulnerabile din acest punct de vedere, dar "COVID-19 a amplificat semnificativ această sursă de stres".

Acest lucru se întâmplă şi pentru că multe bănci de alimente se bazau pe donaţiile de la restaurante, care în prezent sunt închise, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

Bezos este cotat de revista Forbes drept cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 117,3 miliarde de dolari. El se menține în top și după divorțul de anul trecut, în urma căruia i-a cedat fostei sale soții, MacKenzie, 38 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos s-a născut la 12 ianuarie 1964 sub numele de Jeffrey Preston Jorgensen, în orașul Albuquerque, statul american New Mexico. Tatăl său, Ted Jorgensen, avea un magazin de biciclete. Când Jeff avea 4 ani, mama lui, Jacklyn, a divorțat și s-a căsătorit cu un imigrant cubanez, Miguel Bezos, băiatul preluând numele acestuia.

Jeff Bezos a absolvit prestigioasa universitate privată Princeton, cu specializările inginerie electrică și calculatoare. După facultate, a lucrat în telecomunicații și apoi a trecut în zona bancară. În 1993  s-a căsătorit cu MacKenzie și tot în acel an i-a venit ideea să-și deschidă un magazin online de cărți. Jeff Bezos a renunțat la jobul pe care îl avea la firma de investiții D. E. Shaw și a deschis Amazon, in garajul lui, pe 5 iulie 1994.

În prezent, Amazon a ajuns la un venit anual de peste 230 de miliarde de dolari și un profit net de 10 miliarde de dolari. Jeff Bezos este președinte și director general (CEO) al companiei cu sediul central la Seattle. (Sursa: Wikipedia).

Parallax

Vizualizari
1014
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri