Raluca Abrihan

Un site de recrutare pentru IT primeşte o finanţare de 100.000 euro de la fondul Gap Minder

Thumbnail

TalentBrowse, o platformă care ajută angajatorii europeni să recruteze specialiști IT pe diferite tehnologii, a obținut o investiție de peste 100000 de euro de la fondul de investiţii Gap Minder.

Startup-ul anunţă ca va folosi investiția pentru a se extinde pe piața din Germania.

Cum funcționează TalentBrowse

Prin realizarea unui cont gratuit pe TalentBrowse, companiile au acces la peste 400 de candidați disponibili imediat pentru interviuri și îi pot alege pe cei potriviți în funcție de tehnologii, nivel de experiență sau așteptări salariale. Mai mult decât atât, sistemul automatizat de matching - ERIKA - trimite fiecărui angajator cu job postat în platformă recomandări personalizate de CV-uri.

Candidații ajung în platformă prin agențiile de recurtare care postează zilnic CV-uri și profile ale candidaților pe care ei i-au testat și identificat dar nu le-au găsit un loc de muncă potrivit.

Spre deosebire de majoritatea soluțiilor tradiționale de recrutare (tip job-board), la TalentBrowse plătești doar pentru rezultate concrete: angajarea candidatului după ce te-a convins că e cel mai potrivit pentru rolul tău – susţin reprezentanţii startup-ului.

”În cei 10 ani de experiență de recrutare IT în companiile în care am lucrat, m-am confruntat de multe ori cu imposibilitatea de a oferi candidaților un job potrivit, candidați pe care eu am muncit să-i identific, intervievez și le înțelegeam așteptările.  Pornind de la propria nevoie pe care am identificat-o și la colegii mei din HR, am gândit TalentBrowse ca o platformă care să permită agențiilor de recrutare să găsească locuri de muncă pentru candidații lor de la companii care sunt în căutare de persoane talentate. Mă bucură foarte mult această investiție pentru că arată potențialul TalenBrowse. Banii primiți îi voi folosi pentru dezvoltarea platformei și pe alte piețe, precum cea din Germania”, spune Andreia Pătroiu, CEO TalentBrowse.

În prezent, platforma TalentBrowse este utilizată de peste 350 de companii din România și din străinătate, printre care UiPath, Revolut, Avira, Zitec, Metro Systems sau 2CheckOut.

GapMinder este un fond de investiţii de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România. Cu un buget iniţial de 26 milioane de euro, acesta este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecţiei derulate de Fondul European de Investiţii. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Parallax

Vizualizari
642
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri