Claudiu Zamfir

Fondurile UE de 200 milioane Euro pentru irigații se amână

Thumbnail

Statul amână deschiderea sesiunii de înscriere pentru fondurile europene în valoare totală de 200 de milioane de euro pentru proiecte de irigații în agricultură.

Inițial, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că va deschide pe 28 ianuarie 2019 sesiunea de depunere a proiectelor pentru fondurile UE de maximum 1 milion de euro fiecare pentru sisteme de irigații, însă vineri a revenit și a anunțat că amână pe termen nedeterminat lansarea apelului.

„Având în vedere necesitatea clarificării unor aspecte prezentate în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Componenta infrastructura de IRIGAȚII”, publicat anterior, sesiunea de primire a proiectelor aferente submăsurii 4.3 - irigații, se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Astfel, sesiunea de primire a proiectelor se va deschide după 7 zile de la publicarea variantei actualizate a Ghidului Solicitantului și a anexelor aferente acestuia, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 ( PNDR)”, a anunțat, vineri, AFIR, din subordinea Ministerului Agriculturii.

Beneficiarii eligibili în cadrul sesiunii vor fi organizații sau federații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI/FOUAI) înființate în conformitate cu legislația în vigoare, constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole.

Parallax

Vizualizari
1900
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri