Raluca Abrihan

Aplicaţia de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic de funcționarea în România pentru 2 ani

Thumbnail

Aplicația de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

Astfel, Yango se conformează în totalitate prevederilor Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activitățile de ride-hailing în România, a anunţat compania rusească.

Pentru a încuraja și susține procesul de autorizare, compania anunță că va oferi o serie de bonusuri șoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019. Aplicaţia est deţinută de compania din Rusia, Yandex, care mai operează în alte 18 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Yandex are o capitalizare de piață de peste 14 miliarde dolari și este prezentă în numeroase domenii, de la mașini autonome, până la publicitate online.

Compania mai deţine şi Yandex Taxi, lansat în 2011 şi care a a preluat în 2018 operațiunile Uber din Rusia și din alte țări ale fostei URSS, iar acum Yandex deține 59% din compania mixtă, iar Uber are 36,6%.

Uber și Yandex și-au combinat operațiunile din 127 de orașe din Rusia și din alte țări din fosta URSS, precum Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia și Kazakhstan.

Noua companie era evaluată la 3,8 miiarde dolari la început de 2018 și Uber a investit 225 milioane dolari în joint-venture, iar Yandex, 100 milioane dolari.

Yandex s-a înființat în 1997 și este listată la New York. Are o cifră anuală de afaceri de peste 2 miliarde dolari, peste 10.000 de angajați și deține 57% pe piața rusă a motoarelor de căutare, în timp ce hărțile sale sunt folosite de peste 50 de milioane de oameni în Rusia.

Mai mult, compania este activă în foarte multe domenii: a lansat propriul smartphone, testează mașini autonome, are site-uri de anunțuri, a lansat propriul asistent vocal și are operațiuni în multe țări din Europa de Est.

 

Parallax

Vizualizari
749
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri