Denisa Crăciun

Yahoo cumpără o aplicație de știri bazată pe inteligență artificială de la fondatorii Instagram

yahoo

Yahoo cumpără o aplicație de știri bazată pe inteligență artificială creată de fondatorii Instagram, platformă socială deținută acum de Meta (Facebook).

Yahoo a anunțat, marți, că achiziționează Artifact, aplicație lansată în 2023 de Kevin Systrom și Mike Krieger. Cei doi antreprenori au lansat în 2010 și aplicația Instagram, cumpărată în 2012 de compania lui Mark Zuckerberg. Cele două companii nu au dezvăluit și prețul achiziției, potrivit The Verge.

Artifact este un agregator de știri care folosește inteligența artificială pentru a recomanda utilizatorilor articole în funcție de preferințele lor. Odată cu achiziția, Artifact nu va mai funcționa ca o aplicație de sine stătătoare, iar tehnologia din spatele acesteia va fi integrată în produsele Yahoo, inclusiv în Yahoo News, în următoarele luni, conform unui comunicat de presă.

Mike Krieger și Kevin Systrom, fondatorii Artifact, vor fi consilieri ai Yahoo, dar nu se vor alătura companiei. La începutul anului 2024, cei doi au anunțat că vor închide aplicația de știri lansată în urmă cu un an întrucât oportunitățile din piață nu au fost suficient de mari pentru a justifica investițiile în platformă, arată TechCrunch.

Din 2017, compania americană Yahoo! Inc. este deținută în proporție de 90% de fonduri de investiții administrate de Apollo Global Management și 10% de Verizon Communications.

Site-ul Yahoo a fost înființat în 1994 de Jerry Yang și David Filo, absolvenți ai Universității Stanford, și se numea la început „Ghidul lui Jerry şi David pentru World Wide Web”, potrivit Wikipedia

Din 2021, compania este condusă de Jim Lanzone, CEO (director general), un antreprenor cu peste 25 de ani de experiență în tehnologie și media. În trecut, el a ocupat funcția de CEO al aplicației de dating Tinder, folosită și în România.

Parallax

Vizualizari
404
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri