Claudiu Zamfir

X, Twitter-ul lui Elon Musk, „atac” la WhatsApp și Facebook Messenger: Va introduce apeluri video și plăți peer-to-peer pe platformă

x-twitter-elon-musk-dreamstime

Rețeaua socială deținută de Elon Musk, X, lansează un „atac” asupra WhatsApp și Facebook Messenger, fosta Twitter urmând să introducă funcții chat, de convorbiri prin apeluri video, precum și un sistem de plăți online prin care utilizatorii vor putea trimite bani prietenilor, de exemplu.

Anunțul a fost făcut, joi, de CEO-ul X, Linda Yaccarino, într-un interviu acordat CNBC, post de televiziune care face parte din grupul NBC Universal, la care ea a fost președintă pentru business-ul de publicitate, înainte să meargă la Twitter.

„În curând veți putea face apeluri video, fără să fie nevoie să vă dați numărul de telefon, către oricine de pe platformă. Apoi, e vorba de plăți pe platformă - între tine și un prieten sau către un creator de conținut favorit”, a spus directoarea pusă de Elon Musk să conducă rețeaua socială X.

Practic, X va concura nu doar alte rețele sociale, cum este Facebook, ci și servicii de mesagerie, cum este WhatsApp, ori platforme de plăți online, cum ar fi PayPal sau Revolut, într-o anumită măsură.

Astfel, noul Twitter ar urma să se transfprme dintr-o rețea socială într-o aplicație cu de toate.

„Elon ne-a vorbit despre X ca aplicație cu de toate (everything app), de mult timp. X se transformă într-o piațetă globală, alimentată cu libertate de exprimare, unde publicul se adună în timp real”, a mai explicat Linda Yaccarino, la CNBC.

Ea a reamintit că, acum, deja utilizatorii X se pot abona la creatorii de conținut preferați, care „pot și ei să-și câștige într-adevăr existența pe platformă”.

Parallax

Vizualizari
1613
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri