Raluca Abrihan

Firmă IT cu prezenţă la Cluj primeşte o investiţie de 20 milioane dolari

Thumbnail

Winnow, dezvoltator de soluții de inteligență artificială cu birouri în Cluj-Napoca și alte cinci orașe din lume, obține o investiție de 12 milioane de dolari, cea mai mare din istoricul companiei, în cadrul unei runde de finanțare din seria B coordonată de Ingka Group și Mustard Seed. Recent, Winnow a beneficiat de un împrumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Investiția totală de 20 de milioane de dolari atrasă în ultima lună va permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global.

Winnow, dezvoltatorul soluției Winnow Vision care ajută bucătarii să reducă la jumătate cantitatea de deșeuri alimentare, anunță finalizarea rundei de finanțare din seria B în valoare de 12 milioane de dolari.

Aceasta vine după un împrumut de 8 milioane de dolari acordat recent de Banca Europeană de Investiții (BEI) prin Planul Juncker și care vizează creșterea investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare, în cadrul biroului din Cluj-Napoca.

În România, Winnow este prezent din 2018 cu un birou în Cluj-Napoca. Activitatea diviziei se concentrează pe tehnologie și dezvoltare operațională.

"Runda de finanțare din seria B a inclus o importantă investiție de la Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, Mustard Seed, Circularity Capital, D: Ax și The Ingenious Group. „Suntem foarte încântați că putem să avansăm în lupta globală împotriva risipei alimentare și suntem recunoscători pentru sprijinul permanent al investitorilor noștri. Anul acesta am lansat Winnow Vision, un produs inovator bazat pe inteligență artificială care ajută bucătarii din întreaga lume să economisească 33 de milioane de dolari anual prin gestionarea cantității de deșeuri alimentare. Ne-am stabilit ținta de 1 miliard de dolari economisiți pentru clienții noștri din deșeurile alimentare până în 2025, iar această investiție va accelera dezvoltarea tehnologiei și a operațiunilor noastre pentru a putea atinge acest obiectiv”, a declarat Marc Zornes, co-fondator și CEO al Winnow.

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucătării la nivel global și operează acum în 40 de țări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca și Iowa City. În 2019, Winnow s-a clasat pe locul 78 în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa realizat de Financial Times.

Cel mai recent produs bazat pe inteligență artificială al companiei, Winnow Vision include cea mai avansată tehnologie pentru combaterea risipei alimentare disponibilă pe piață și a fost dezvoltat pentru a automatiza monitorizarea deșeurilor, ceea ce le permite bucătarilor să gestioneze bucătăriile într-un mod mai rentabil și mai sustenabil.

După ce clienți din întreaga lume au adoptat Winnow Vision, de la magazinele IKEA până la Armani Hotel în Dubai, cererea companiilor pentru reducerea risipei alimentare în 2019 este în continuă creștere.

Bucătăriile care utilizează Winnow obțin o reducere de 40-70% a cantității de deșeuri alimentare în 6-12 luni și generează economii cu costul alimentelor între 2 și 8%, ceea ce îmbunătățește marjele de profit și are un impact pozitiv prin prevenirea risipei alimentare.

Winnow Vision fotografiază deșeurile alimentare în momentul în care sunt aruncate la gunoi și folosește imaginile pentru a învăța să recunoască ce a fost eliminat.

Sistemele Winnow au atins și depășit deja nivelul de acuratețe umană în identificarea alimentelor irosite. Pentru clienți, acest lucru înseamnă că, în timp, aceste sisteme le vor permite să înregistreze automat alimentele irosite în bucătăriile lor, fără intervenția personalului. Alimentele vor fi aruncate la gunoi, iar datele vor fi colectate în mod automat.

Parallax

Vizualizari
1731
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri