Adi Iacob

VIDEO Mașina electrică pentru oraș: Versiunea modernă a unui BMW din anii ‘50

Thumbnail

Un start-up din Elveția remodelează modelul Isetta, produs de BMW în urmă cu aproximativ 60 de ani, într-o mașină electrică modernă cu două locuri.

Frații elvețieni Oliver și Merlin Ouboter au mai mult de 7200 de comenzi pentru Microlino, versiunea modernă a lui Isetta, care înlocuiește vechiul motor pe benzină cu un singur cilindru cu un motor electric de 20 de cai putere, dar păstrează ușa în față, scrie Reuters.

Thumbnail
BMW Isetta 300 (Sursa foto: Wikimedia-Pujanak)

Frații, al căror tată (Wim Ouboter) a făcut milioane de dolari din producția de micro-scutere, intenționează să lanseze mașina în decembrie.

"Vehiculul mediu modern este prea mare pentru uz normal", a declarat Oliver, șeful de operațiuni al proiectului, în vârstă de 24 de ani.

El a citat statisticile care indică că o călătorie medie cu mașina implică 1,2 pasageri care merg mai puțin de 35 de km. 

Cei doi frați au construit două prototipuri pentru Microlino în China, iar unul dintre ele l-au prezentant la Salonul Auto de la Geneva din 2016, unde au primit laudele participanților.

"Am început o listă de rezervări cu 500 de locuri, iar în trei sau patru zile, lista a fost completă", a spus Merlin, șeful departamentului de marketing în vârstă de 22 de ani.

Microlino va fi construit de producătorul italian Tazzari, care are o participație de 50% în proiect. Doar 100 de unități sunt programate pentru producție în acest an, dar obiectivul este de a ajunge până la 5.000 de mașini anual. Tazzari are capacitatea de a construi până la 10.000 de unități pe an.

Citește și Românii și mașinile electrice: Bucureștiul în topul utilizatorilor, după CIV emise de RAR

Automobilul va avea prețul de 12.000 de euro. Componentele pre-existente mențin costurile scăzute — de exemplu, mânerele ușilor provin de la Fiat 500.

Multe mașini compacte pot fi achiziționate pentru sume similare de bani, iar competitorul Smart ForTwo costă doar puțin mai mult, scrie MotorAuthority.com. Microlino va trebui să rămână pe străzile din orașe, deoarece motorul său electric de 20 de cai putere, împrumutat de la un stivuitor, atinge o viteză maximă de 90 km/h. De asemenea, vehiculul are o autonomie de de 120 de km și se încarcă în patru ore de la o priză normală.

Thumbnail
micro-mobility.com

Parallax

Vizualizari
3232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri