Raluca Abrihan

Firma românească ce deţine brandul Frufru va fi cumpărată de compania Unilever

Thumbnail

Firma românească Good People, deţinătoarea mărcii Frufru, fondată în urmă cu 13 ani de omul de afaceri Mihai Simiuc, ar putea fi achiziţiontă de compania multinaţională Unilever, care a preluat anul trecut şi producătorul local de îngheţată, Betty Ice. Tranzacţia aşteaptă să fie avizată de Consiliul concurenţei, potrivit Mediafax.

În 2016, firma care deține și operează brandul frufru, numită până atunci Mondo di Pasta SRL a devenit Good People SA. Fondatorul ei, Mihai Simiuc va rămâne acţionar minoritar cu 25%.

Printre acţionarii firmei se mai numără şi antreprenorul Sergiu Neguţ, însă, potrivit anunţului făcut de agenţia de presă, toţi ceilalţi acţionari ai Good People ar urma să iasă din afacere.

Unilever a preluat la începutul anului trecut producătorul de îngheţată Betty Ice, într-o tranzacţie estimată la 100 milioane de euro.

În cazul preluării pachetului majoritar al Good People acordul aşteptă avizul Consiliului Concurenţei.

Frufru s-a lansat pe piaţa locală în 2006 şi a devenit unul din principalii jucători de pe segmentul premium din retailul alimentar.

Compania a raportat afaceri de 34 de milioane de lei în 2018, în creștere cu 27% faţă de anul precedent, iar profitul s-a triplat până la valoarea de 842.626 lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Unilever deţine branduri precum: Dove, Rexona, Domestos, Rama, iar în România operează o platformă industrială du două fabrici de producţie, la Ploieşti.

 

Parallax

Vizualizari
3235
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri