Adi Iacob

Unicorn cu origini românești - extindere în SUA, pe soluții de marketing

Thumbnail

Platforma Branch, cofondată de Mădălina Seghete, care a intrat recent în clubul startup-urilor evaluate la peste 1 miliard de dolari, a anunțat achiziția echipei de analiză a startup-ului TUNE, care se concentrează pe optimizarea și atribuirea corectă a cheltuielilor publicitare, potrivit unui anunț al celor două companii.

TUNE din Seattle a fost fondat în 2009 și ajută platformele de anunțuri să conecteze investițiile de marketing la rezultate măsurabile.

Branch Metrics folosește o tehnologie de tip "deep linking, care permite crearea unor linkuri care pot fi transmise prin intermediul aplicațiilor, iar cei care acceseaza aceste linkuri pot ajunge la informație fără a fi nevoiți să își instaleze aplicația. De asemenea, linkurile pot fi accesate dintr-o aplicație mobilă ca de pe orice site web. Practic, startup-ul ajută la crearea unor linkuri între aplicațiile mobile. Mai mult, această tehnologie adună diferite date despre utilizator, precum tipul dispozitivului de pe care a accesat linkul, dacă acesta rulează Android/iOS/etc. Startup-ul este susținut de fondul de investiții (Playground Ventures) al cofondatorului Android — Andy Rubin.

Platforma acceptă 40.000 de aplicații cu aproximativ 3 miliarde utilizatori lunari, scrie TechCrunch. Printre acestea se numără nume cunoscute precum Airbnb, Amazon, Bing, Pinterest, Reddit, Slack și Tinder.

Citește și VIDEO Un start-up lansat de o româncă în Statele Unite ajunge unicorn

"Combinând anii de experiență ai TUNE cu inovația, execuția produselor și parteneriatele strategice cheie ale Branch, acesta este începutul unei noi ere de marketing pe mobil”, a declarat directorul executiv al Branch, Alex Austin.

Cunoscut la început sub numele de HasOffers, TUNE a fost fondat de frații Lucas și Lee Brown.

Compania de marketing a primit o investiție de 9,4 milioane de dolari în 2013, urmată de o finanțare de 27 milioane de dolari în 2015.

La începutul săptămânii, Branch a autorizat vânzarea unor acțiuni în valoare de 129 de milioane de dolari, ceea ce va ajuta startup-ul să intre în clubul unicornilor.

Startup-ul cofondat de Mădălina Seghetea a obținut în septembrie 2014 o finanțare de tip seed de 3 milioane de dolari din partea New Enterprise Associates (NEA), urmată de o runda A de finanțare de 15 milioane de dolari din partea aceluiași investitor. La începutul anului 2016, startup-ul a realizat runda B de finanțare, condusă de Founders Fund, în valoare de 35 de milioane de dolari. În aprilie 2017, Branch a obținut în runda C de finanțare, condusă de Playground Ventures, 60 milioane dolari.

Parallax

Vizualizari
571
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri